Vali yardımcısının karşıladığı Blinken'a ABD de sahip çıkmadı

Ankara'ya inişinde vali yardımcısı tarafından karşılanan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ise görüşme sırasında ayar üstüne ayar verdiği ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken kendi ülkesinde de topa tutuldu, "Utanç verici başarısızlık" yorumu yapıldı.

Vali yardımcısının karşıladığı Blinken'a ABD de sahip çıkmadı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın ziyaretleri başına dert oldu. ABD'li The Nation, Blinken'in diplomatik gezisinin "utanç verici bir başarısızlık" olduğunu yazdı.

"BIDEN'IN ORTA DOĞU STRATEJİSİNİN SONU"

"Hafta Sonu Biden'ın Orta Doğu Politikası Çöktü" başlıklı yazıda, Blinken için durumun olabilecek en kötü şey olduğu belirtildi. Biden'ın Gazze'yi dümdüz etmek için İsrail'e yeşil ışık yaktığı hatırlatılan haberde, görülen tek şeyin Biden'ın Orta Doğu stratejisinin sonu anlamına gelen bir reddedilme olduğu yazıldı.

"NETANYAHU ATEŞKES TEKLİFİNİ REDDETTİ"

Blinken'in cebinde 14 milyon dolarlık askeri paketle gittiği İsrail'de 'insani duraklama' istediği belirtildi. ABD'nin çelişkili adımlar attığı söylenilen haberde, Netanyahu'nun ateşkesi reddettiği hatırlatıldı.

2023/11/06/hakan-fidan-amerikaliyi-tek-hamlede-engelledi.jpeg

ERDOĞAN GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Netanyahu'nun saldırıların durmasının ardından ciddi bir siyasi krizle karşı karşıya kalmasının yanı sıra ABD'den de istediği desteği görmediği iddia edildi. Blinken'in ziyaretlerinin diğer duraklarında da durumunun daha iyi olmadığı hatırlatıldı. Ankara'ya geldiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildiği yazıldı.

2023/11/06/bakan-fidan-blinken-gorusmesi-dunyada-boyle-yanki-buldu.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.