Videodaki kapsül odalar Konya'da mı?

Sosyal medyada Konya’ya yönelik olumsuz video ve haberler dolaşıma sokulmaya devam ediyor. Son günlerde yayınlanan bir video “Bu kadar da olmaz” dedirtti. İşte o video ile ilgili gerçekler…

Videodaki kapsül odalar Konya'da mı?

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir dönme dolabın kapsüllerini gösteren videonun Konya’dan olduğu iddia edildi. Manzaralı, Konya kapsülü adı verilen bu kapsüllerin 2 bin 500 Türk Lirası ücreti olduğu öne sürüldü.

Son zamanların modası sıra dışı konaklama modeli kapsül oteller ve odalar büyük ilgi görüyor. Özellikle sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkan uyku kutusu olarak tanımlayabileceğimiz bu odalar Konya'ya da mı geldi? Konya’da kişi başı 2500 TL ücreti olan manzaralı “Konya Kapsül odaları" gündem oldu.

videodaki-kapsul-odalar-konyada-mi-002.jpeg

KAPSÜL OTELLER İLK OLARAK JAPONYA’DA KURULDU

Bilim kurgu filmi sahnelerini andıran kapsül oteller veya odalar özellikle sosyal medyada gündem oldu. Dünyada da örneklerine yeni yeni rastlamaya başladığımız kapsül oteller ilk olarak Japonya'da karşımıza çıktı.

Çıkış sebebi ise oldukça ilginç. Japonya'da tüm gününü ofiste çalışarak geçirip akşamları eğlenen beyaz yakalılar, evlerine gitmeden bu kapsül odalarda dinleniyorlardı. Üstelik bu odalarda ilk başlarda sadece erkekler konaklayabiliyordu.

Sıra dışı mimari sunan bu kapsüller uyku kutusu olarak tanımlanıyor. Çünkü oldukça küçük ve hareket olanağı kısıtlı. Bu küçük odalarda yatak, aydınlatma, wifi, priz, çalar saat, havalandırma gibi kısıtlı imkanlar bulunuyor.

videodaki-kapsul-odalar-konyada-mi-005.jpeg

KONYA KAPSÜL ODALAR GÜNDEM OLDU

Gezginlerin son zamanlardaki tercihi olan bu kapsül odalar Asya’da doğdu sonra Avrupalı oldu şimdi ise Türkiye'ye geldiği iddia edildi.

Sosyal medya platformu X'te haber paylaşımı yapan bir site "Konya’da kişi başı 2500 TL ücreti olan manzaralı Konya Kapsül' paylaşımı yaptı. Paylaşım ise gündem oldu.

Görenler bu kapsül odaların Konya'da olduğuna inanamadı.

videodaki-kapsul-odalar-konyada-mi-003.jpeg

KONYA NERE, ÇİN NERE?

Teyit.org sitesinin yaptığı araştırmalara göre; Konya’da gibi gösterilen dönme dolaplar Çin’de bulunuyor. Kapsül odaları olan dönme dolap, Çin’in Fujian eyaletinin başkenti Fuzhou’da yer alan Jin’an Gölü üzerinde yer alıyor. Dönme dolabın yapım aşamasıyla ilgili Ağustos 2023’ten haberlere rastlamak mümkün.

videodaki-kapsul-odalar-konyada-mi-004.jpeg

Çin'deki dönme dolapta 48 kapsül var ve kapsüllerde yarım saat boyunca göl manzarası izlenebiliyor. Dönme dolabın haritalar üzerinden de konumu tespit edildi. Aşk Çarkı olarak da bilinen dönme dolabın Çin’de olduğu da kesinleşti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.