X'te, eski adıyla Twitter’da engelsiz yaşam başlıyor

Milyarder girişimci Elon Musk, sahibi olduğu X platformunda, "engelleme" özelliğini kaldıracağını duyurdu. Musk'ın yeni adımı kullanıcıların güvenliğine yönelik endişeye neden olarak tartışmalara yol açtı.

X'te, eski adıyla Twitter’da engelsiz yaşam başlıyor

Elon Musk, eski adı Twitter olan sosyal medya şirketi X ‘te, kullanıcıların diğer hesapları engellemesine olanak tanıyan koruyucu bir özelliği kaldıracağını duyurdu.

Engelleme işlevi, bir kullanıcının belirli hesapların kendisiyle iletişim kurmasını, gönderilerini görmesini veya takip etmesini kısıtlamasına olanak tanıyor.

Musk, X’te yaptığı paylaşımda "DM'ler (doğrudan mesajlar) hariç, blok bir 'özellik' olarak silinecek. Engelleme, hiç mantıklı değil." ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Musk, bir kullanıcının belirli hesapları görmesini engelleyen, ancak engellemenin aksine diğer hesabı bu eylem konusunda uyarmayan “sessize alma işlevi”ni koruyacağını söyledi.

Diğer taraftan, 52 yaşındaki Musk, kendisini mutlak ifade özgürlüğü yanlısı olarak tanımlasa da bazı eleştirmenler onun bu yaklaşımının sorumsuzca olduğunu öne sürdü.

Araştırmacılar Musk’ın platformu satın almasından bu yana, X’tenefret söylemi ve antisemitik içerikte artış olduğunu tespit etti ve bazı hükümetler şirketi içeriğini denetlemek için yeterince çaba göstermemekle suçladı.

Ayrıca, X’te engelleme özelliğinin kaldırılması ya da sınırlandırılmanın X'i, Apple'ın App Store'u ve Alphabet'in Google Play'inde yer alan kurallarla karşı karşıya getirebileceği belirtildi.

Apple, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip uygulamaların istismarcı kullanıcıları engelleme özelliğine sahip olması gerektiğini ifade ediyor. Google Play Store ise uygulamaların kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ve kullanıcıları engellemek için uygulama içi bir sistem sunmasını zorunlu tutuyor.

Konuyla ilgili eleştirilere yanıt veren X CEO’su Linda Yaccarino ise Musk'ın kararını savunarak şu ifadeleri kullandı:

"Kullanıcılarımızın X üzerindeki güvenliği bizim bir numaralı önceliğimizdir. Mevcut engelleme ve sessize alma durumundan daha iyi bir şey inşa ediyoruz. Lütfen geri bildirimlerinizi esirgemeyin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.