Yaz Kur’an kursları başlıyor

Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kursları 1 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Diyanet yaz Kur'an kurslarına yeni etkinlikler ekledi.

Yaz Kur’an kursları başlıyor

Yurt genelindeki il ve ilçe müftülükleri bünyesinde eğitim verecek ve 1 Temmuz'da başlayacak Kur'an kurslarının kayıt işlemleri ise 8 Temmuz'a kadar sürecek.

Yatılı yaz Kur'an kursları kayıtları da aynı tarihlerde başlayacak ve eğitimler dörder haftalık iki dönem şeklinde uygulanacak.

Öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanı sıra sosyal, kültürel faaliyetler ve sportif etkinlikler, spor eğitimleri, mutfak ve sanat atölyeleriyle yüzme dersleri verilecek.

Camiler, kurs merkezleri veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılacak kayıtlara 4-22 yaş grubu arasındaki çocuklar ve gençler başvurabilecek.

KURSLARDA ETKİNLİK SAYISI ARTIRILACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, "Kurslarda temel dini bilgiler ve Kur'an öğreniminin yanı sıra çok daha farklı etkinlikler yapılacak. Spor eğitimleri, mutfak ve sanat atölyeleri, yüzme dersleri verilecek." diye konuştu.

yaz-kuran-kurslari-basliyor.jpg

Akbulut, geçen sene 2 milyon 400 bin öğrencinin kurslarda eğitim aldığını bildirerek, bu sene bu sayının üzerine çıkmayı istediklerini dile getirdi.

Kurslarda bu sene daha fazla etkinlik yapılacağını vurgulayan Akbulut, "Daha hareketli, daha etkin mekanlar oluşturduk. Her geçen sene daha da profesyonelleşiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.