Yılın son enflasyon rakamları 4 Aralık'ta açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım ayı tüketici fiyat endeksi verilerini 4 Aralık Pazartesi günü açıklayacak. Rakamlar ile 5 aylık enflasyon farkı belirlenirken 2024 yılında yapılacak birçok artışa etki edecek. Veriler, yılın son enflasyon verisi olacak.

Yılın son enflasyon rakamları 4 Aralık'ta açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı enflasyon rakamlarını 4 Aralık Pazartesi günü açıklayacak. Yılın 11. enflasyon verilerini oluşturacak olan kasım ayı enflasyon rakamları, 2023 yılında gelen son enflasyon verisi olacak.

Tüketici Fiyat Endeksi ekimde aylık bazda yüzde 3,43 artış göstermişti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 61,36 olarak kaydedilmişti.

Öte yandan, yılın ikinci yarısında enflasyon verilerine bakıldığında, aylık enflasyon verileri temmuzda 9,49, ağustosta 9,09, eylülde 4,75, ekimde 3,43 artış göstermişti.

Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerin maaş zammının belirlenmesinde etkili olan enflasyon farkı da netleşiyor. 2023 yılı Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim enflasyon farkı açıklanan verilere göre, yüzde 29,41 olarak gerçekleşti.

Enflasyon farkı, memur ve emekli maaşlarına iki kez olmak üzere, Ocak ve Temmuz aylarında ödeniyor. Memur ve memur emeklilerinin, toplu sözleşmede aldıkları zam oranının 6 aylık enflasyon oranından düşük olması durumunda, aradaki fark kadar enflasyon farkı ödeniyor.

Kaynak:TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.