Yük olmuyor, yük alıyorlar

Haber Dairesi hep olumsuz gelişmelerin haberini yapan değil, yaşanan güzellikleri de yansıtan bir haber sitesi olsun istiyoruz. Zira memleketimizde çok güzel işler de yapılıyor. Bu haberimizde Konya’da bir STK’yı büyüteç altına aldık.

Yük olmuyor, yük alıyorlar

İslam aynı zamanda bir vakıf medeniyetidir hakikatinin en güzel örneklerinden biri Konya’da hizmet veren Ribat Vakfı. Bir taraftan eğitim, öğretim ve irşat faaliyetlerinde bulunan vakıf diğer taraftan ihtiyaç sahiplerine kol kanat geriyor.

Hizmetleri yurt sınırlarını aşan vakıf, Sudan’dan Filipinler’e, Arakan’dan Gazze’ye tüm mazlumlara el uzatıyor. Aslında uzanan elin arkasında ülkemizin yüreği ümmet için çarpan cömert insanları var. Ribat Vakfı veren el ile alan el arasında köprü oluyor.

Konya’da her gün 600-700 eve Ribat Aşevi’nin sıcak yemeği giriyor. Eğer ihtiyaç sahibi hasta, yatalak ve yaşlı ise yemek mobil servislerce bizatihi ihtiyaç sahibinin evine götürülüyor.

Ribat gönüllülerini;  kah Afrika’nın çöl iklimli yoksul ülkelerinde su kuyusu açarken, kah yetim annelerinin evin iaşesine katkı için süt keçisi dağıtırken, kah yetimlere aylık geçinme yardımlarını verirken, kah giyim eşyası, kah kuru gıda yardımlarında bulunurken görebilirsiniz.

Nerede ihtiyaç sahibi biri varsa orada olmalıyız mantığından hareketle imkan sahipleri ile imkan arayanları buluşturan Ribat Vakfı’nın gönül erleri tüm dünyada hem dinimizin hem milletimizin sancaktarlığını yapıyorlar.

Muhacir Pazarı’ındaki mütevazı yerlerinde bahanelere sığınmadan aşk ile hizmet üreten Ribat Vakfı, bu yönü ile söz ustalığı ve tabela STK’cılığı yapan kuruluşlardan ayrılıyor.

Devlete ve yerel idarelere yük olmak yerine devletin ve yerel idarelerin yükünü alacak Ribat benzeri kuruluşlara ihtiyacımız var.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.