Yunan Bakan Dendias'ın saldırganlığının sebebi ortaya çıktı! Talimat almış

Ortak basın toplantısında Türkiye'ye yönelik skandal suçlamalarda bulunan ve Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gerekli karşılığı alan Yunan Bakanın saldırgan tavrının nedeni ortaya çıktı. Yunan basınındaki haberi göre Miçotakis Dendias'a özel olarak talimat vermiş.

Yunan Bakan Dendias'ın saldırganlığının sebebi ortaya çıktı! Talimat almış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'daki ortak basın toplantısında Türkiye'ye yönelik diplomatik teamülleri aşan ifadeler kullanan Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın skandal tutumunun perde arkası ortaya çıktı.

MİÇOTAKİS'TEN TALİMAT ALMIŞ

Yunanistan'da yayın yapan Ethnos gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre; Dendias'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile istişare halinde olduğunu yazdı. Gazete, Dendias'ın dün ve bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeden önce Miçokakis ile kapsamlı bir teatide bulunduğunu aktardı. Ethnos gazetesi, Dendias'ın provoke edilmesi halinde, buna uygun şekilde karşılık vermesi konusunda açık talimat aldığını duyurdu.

yunan-bakan-dendiasin-saldirganliginin-sebebi-ortaya-cikti.jpg

DENDİAS'IN ÜSLUBU DOSTÇA ATMOSFERİ ALTÜST ETTİ

Ancak toplantının dostça bir atmosferde başlaması ve Bakan Çavuşoğlu'nun iki ülke arasındaki fikir ayrılıklarını diplomatik teamüller içinde ifade ettiği net bir şekilde görülürken, Nikos Dendias'ın saldırgan üslubu toplantının havasını bir anda değiştirdi. Bakan Çavuşoğlu, "Ben konuşmamda Yunanistan'ı itham edici bir söylemde bulunmadım ama ilk görüşmenin daha pozitif bir atmosferde geçmesini umuyordum" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu. Türkiye'nin Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini söyledi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.