Konya 923 yıldır başkent! İlk defa kutlandı

Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti’nin başkenti oluşunun 923. yılı törenlerle kutlandı. Payitahtın saltanat Merkezi Alaeddin Tepesi Alaeddin Camii avlusunda düzenlenen tören Selçuklu Sultanlarına saygı nöbeti ile başladı. Gülbank duası ile devam eden programda daha sonra “nevbent merasimi’ yapıldı.

Konya 923 yıldır başkent! İlk defa kutlandı

Sultanlara ve ecdat için okunan hatimler için dua edildikten sonra protokol konuşmalarına geçildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay programın açılışında yaptığı konuşmada “Başkent olmak kolay başkent kalmak zordur. Konya bu zoru başaran dünya üzerindeki nadir kentlerinden biridir. Konya kendine başkentliği yakıştıran ve başkentliğin de kendisine yakıştığı bir şehirdir. Konya’nın tarihte başkentlik yaptığını bilmeyen birisi dahi kısa bir gezintiden sora bu şehrin farklı bir şehir olduğunu hissetmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu iş hissetmekle kalmasın, bilinsin istedik. Bundan dolayı da Konya’nın Payitahtlık yıl dönümlerini kutlamaya karar verdik. 7 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ‘Türkiye Selçuklu Devleti Başşehri Konya Çalıştayı’ bu kararımızda etkili oldu. Çalıştaya emek veren herkese, özellikle de alanda uzman hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar da gerçekleştirilen bu ilk çalışmanın önemine değindi. 

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı programı düzenleyen herkese teşekkür etti. 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya’nın aynı zamanda bir gönül başkenti olduğunu söyledi. 

Program günün önemini belirten belgeselin izlenmesi ve Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen’in Konya’nın başkentlik öyküsünü anlatan sunumu, ardından tiyatro gösterisi ile sonlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.