Konya’nın gündem olan genci Yusuf'un güzel hareketi ödülsüz bırakılmadı

Konya’da Başkan Uğur İbrahim Altay’ın görüntülerini paylaştığı Yusuf gündem olmuştu. Lise öğrencisi Yusuf Dağtaş’a bugün bisiklet ve Konyaspor forması hediye edildi. O anları anlatan Yusuf, “İyilik yaptım, denize attım” dedi.

Konya’nın gündem olan genci Yusuf'un güzel hareketi ödülsüz bırakılmadı

Konya Otogar kavşağındaki önemli yerleri gösteren güzergah tabelasının düşmesine kayıtsız kalmayarak uzun uğraşlar sonucu tabelayı düzelten 17 yaşındaki Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Dağtaş’ın, bir vatandaş tarafından kayda alınan görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

SOSYAL MEDYADAN ULAŞILDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, görüntüleri izledikten sonra sosyal medya hesabından “Güzel insanlar her yerde farkını gösterir. Uzun uğraş sonunda trafik işaretini düzelten genç arkadaşımızı arıyorum. Elden ele yayalım, bulalım, biz de küçük bir sürpriz yapalım. Video için Mehmet beye teşekkürler” paylaşımında bulundu.

BİSİKLET VE KONYASPOR FORMASI HEDİYE ETTİ

Sosyal medya aracılığıyla ulaştığı duyarlı gençle bir araya gelerek sergilediği örnek davranıştan dolayı teşekkür eden Başkan Altay, gence bisiklet ve Konyaspor forması hediye etti.

Başkan Altay, her zaman şehirleri imar ederken, nesilleri de ihya etme gayretiyle çalıştıklarını anımsatarak, “Allah sayınızı artırsın” dedi.

konyanin-gundem-olan-genci-yusufun-guzel-hareketi-odulsuz-birakilmadi-001.jpg

“İYİLİK YAPTIM, DENİZE ATTIM”

Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Dağtaş da Başkan Altay’a ilgisi ve hediyeleri için teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Okuldan eve giderken her zaman kullandığım yoldaki bir tabelanın eğik olduğunu fark ettim. Düzeltebileceğimi düşünerek yanına gittim, çabalarım sonucunda düzelttim. Yoldan geçen bir abimiz de bunu görüp videosunu çekmiş. En son giderken bana teşekkür etti. Ben de ‘vazifemizdir’ diyerek karşılık verdim. Daha sonra bu görüntü sosyal medyada paylaşılmış. Başkanım da bu videoyu görerek bana ulaştı. Bizi davet etti, biz de geldik. Sağolsunlar başkanım bizi ağırladı, bir teşekkür hediyesi verdi. Ben bu iyilik hareketini hiçbir karşılık beklemeden tamamen canıgönülden yaptım. Büyüklerimiz bize gördüğümüz her taşı yoldan almamızı söyledi. Biz de gördüğümüz her eksikliği elimizden geldiği kadar düzeltmeye gayret ettik. ‘İyilik yap, denize at’ derler. Dedikleri gibi iyilik yaptım, denize attım.”

konyanin-gundem-olan-genci-yusufun-guzel-hareketi-odulsuz-birakilmadi-002.jpg

‘YUSUF NASIL OLDU? BİR ANLAT’

Olaydan sonra eve döndüğünde videoyu gördüğünü, arkadaşlarının kendisine ulaştığını ifade eden Dağtaş, “Herkes bana ‘Yusuf nasıl oldu? Bir anlat’ diyordu. Anlattım. Gelen tepkiler de güzeldi. ‘Biz zaten senin böyle iyilikler yaptığını biliyorduk, seni böyle görmek bizi daha da onure etti’ dediler. Başkanımla görüştüğümde de bu davranışlarımı devam ettireceğimi ilettim. Hazreti Mevlana’nın güzel bir sözü var ‘destinin içinde ne varsa, dışına da o sızar’ diye. Destimizin içinde daima temiz bir su bulunsun ki dışına da temiz bir su çıksın” dedi.

konyanin-gundem-olan-genci-yusufun-guzel-hareketi-odulsuz-birakilmadi-003.jpg

"EVLADIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"

Yusuf Dağtaş’ın babası Mehmet Akif Dağtaş, “Normalde herkesin yapması gereken bir hareketi Yusuf da yaptı. İyiliğin yayılmasına vesile olduğu için evladımızla gurur duyuyoruz. Yusuf’un bu örnek davranışını ödüllendirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beye teşekkür ediyoruz” dedi.

Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Düzyol da “Öğrencimizi bu davranışından dolayı tebrik ediyoruz. Herkesin yapması gereken bir davranış. Uğur başkanımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

konyanin-gundem-olan-genci-yusufun-guzel-hareketi-odulsuz-birakilmadi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.