Konya Barosu Başkanı Aladağ, Kadir Şeker olayındaki son gelişmeleri değerlendirdi

Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, Kadir Şeker olayındaki son gelişmeleri değerlendirdi, “Kriminal incelemeler olayın seyrini değiştirebilecek nitelikte olabilir. İddianamenin kısa sürede tamamlanacağını davanın açılacağını düşünüyorum” dedi.

Konya Barosu Başkanı Aladağ, Kadir Şeker olayındaki son gelişmeleri değerlendirdi

Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, Selçuklu ilçesindeki parkta birlikte yaşadığı kadınla tartışan Özgür Duran’ı engellemek isterken ölümüne sebep olan Kadir Şeker olayıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

İlk olarak Özgür Duran’ın akrabasının ifadesini değerlendiren Başkan Aladağ, "Maktulün yeğeninin vermiş olduğu ifade var. Basından öğrendiğimiz kadarıyla da o şekilde. Lakin o olayların hepsi olaydan önce gerçekleşen hadise. Yeğenin ifadesinde şöyle diyor; 'Ben de geçici bir süreyle aynı evde kalıyordum. Maktul mağdur kadına şiddet uyguluyordu, daha sonra kadın evi terk etti.’ Parka gidiyor olaylarda zaten parktan sonra başlıyor. Dolayısıyla evde yaşananlardan ziyade parkta gerçekleşen olaylar bizim davamız seyrinde daha büyük önem arz ediyor. Kadının da benzer ifadesi var, evde şiddet gördüğüne dair. Ancak parkta şiddet gördüğünü kimse bahsetmiyor, bunu bu şekilde açıklamak lazım” dedi.

“Elinin kesilmesi nedeniyle montuna bulaşmış olma ihtimali var”

Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, “Bu ve benzeri çok sayıda ifade, görgü tanığı, kamera kaydı daha önce de ifade ettiğim gibi toplanmaya devam ediyor. Yine görüntü var. Tramvayda Kadir seyahat ediyor. Zaten ifadeler de birbiriyle örtüşüyor. İndikten sonra hareket halinde olaya şahit oluyor ve malum olay meydana geliyor. Kadir'in üzerine giymiş olduğu montta kan izleri bulunduğu ifade edildi. Baktığımız zaman bu olayın seyrini nasıl değiştirir derseniz, Kadir’in ifadesi aslında örtüşüyor. Elimin kesildiğini hissettim diyor. Vatandaşa bıçağı vurduğuna dair hatırladığı bir hadise ve olay yok. Elinin kesilmesi nedeniyle montuna bulaşmış olma ihtimali var” diye konuştu.

“Bıçak, bilgi, belgeler hepsi kriminal incelemeye tabi tutulacak”

Ayşe D’nin tam net bir şekilde bıçağın ne şekilde maktule saplandığına dair bir ifadesi olmadığının altını çizen Başkan Aladağ, "Kazara mı, yoksa boğuşma esnasında mı bıçak maktulün öldürücü bölgesine isabet etti? Bu noktanın önem arz edeceğini düşünüyorum. Biliyorsunuz bıçak ve mont emanette. Orada kan incelemesi bıçak, bilgi, belgeler hepsi birlikte kriminal incelemeye tabi tutulacak. Adli Tıp Kurumu dediğimizi değerlendirmede bunun da çok fazla dikkate alınacağını düşünüyorum. Haberlerde bahsedildiği gibi olayın seyrini değiştirecek nitelikte olabilir. Ancak buna şimdiden karar vermek mümkün değil. Olayın savcısı tarafından titizlikle ve dikkatle inceleme sürüyor. Soruşturma makamınca iddianamenin hazırlanıp davanın açılmasını bekleyeceğiz. Bunun da çok uzun bir zaman alacağını düşünmüyorum. Hemen hemen davanın şekli, seyri, başlangıcı ve sonucu netleşmiş durumda. ” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.