Konya'da 65 yaş ve üstü vatandaşlar sıcak havanın tadını çıkardı

Konya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler, getirilen istisnayla bugün sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Konya'da 65 yaş ve üstü vatandaşlar sıcak havanın tadını çıkardı

Konya genelinde saat 12.00 itibarıyla sokağa çıkan vatandaşların genel olarak sosyal mesafe kuralına uyup maske taktığı gözlendi.

65 yaş ve üstü vatandaşlar, kentin en işlek yerlerinden Mevlana Meydanı, Alaaddin Bulvarı, Zafer Meydanı ve Kültür Park ve diğer dinlenme alanlarında yürüyüş ve spor yaparak vakit geçirdi.

Eşiyle Mevlana Meydanı'na gelen 70 yaşındaki Zeki Oğuz yaptığı açıklamada, 2 aydır evde olduklarını, salgının en kısa zamanda sona ermesini dilediklerini söyledi.

Oğuz, güzel havanın tadını çıkarmak için eşi Fatma Oğuz'la dolaşmaya çıktığını belirterek, "2 aydır evde hapis durumdayız. Benim için kaçırılmış bir mevsim oldu. Ben Şubat ayında doğaya çıkmaya başlarım. Eski gazeteci ve fotoğrafçıyım. Şubattan başlayıp bugünlere kadar Konya doğasının en güzel zamanıdır. O yüzden ben bu zamana kaçırılmış bir mevsim gözüyle bakıyorum şu anda. Hem keyifli vakit geçirmek hem fotoğraf çekmek için doğaya çıkmayı çok severim. Bugünlerde evde zaman zor geçiyor. Bol bol kitap okumaya çalışıyorum." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.