Konya’daki araca İstanbul’dan trafik cezası geldi

Konya’ya yaklaşık bir buçuk yıl önce Trabzon’dan satın alınarak getirilen kamyonete İstanbul’da trafik cezası kesildi.

Konya’daki araca İstanbul’dan trafik cezası geldi

Edinilen bilgiye göre Konya’da yaşayan Adem Olukcu, Trabzon’a giderek kamyonet satın aldı. Olukçu, 42 AAC plakalı aracı Konya'ya getirdikten yaklaşık bir buçuk yıl sonra 10 Ekim'de 'seyir halinde telefon kullanma' gerekçesiyle 235 lira ceza kesildi. İstanbul’a hiç gitmediği halde telefon kullanmaktan ceza kesilen Adem Olukcu, cezayı ödeyerek şikayetçi oldu.

Cezaya anlam veremediğini ifade eden Adem Olukcu, başkalarının mağdur olmaması için uğraş verdiğini söyledi. Olukcu, "Yaklaşık bir ay önce arabamıza ceza geldi. İstanbul’da seyir halindyken telefonla konuşmaktan ceza yazılmış. Aracımız İstanbul'a hiç götürülmedi. Biz de İstanbul’a hiç gitmedik. Ancak İstanbul'dan 210 lira ceza geldi. Biz bu cezayı ödedik ama mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

"Başkaları mağdur olmasın"

''Eğer İstanbul’daki araba buysa devlet bize 5 bin lira ceza yazsın, biz İstanbul’a gitmedik'' diyen Olukcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Benim arabamın orada olduğunu kanıtlıyorlarsa devlet bana 5 bin lira ceza yazsın. 2 bin lira masraf da etsem o 200 lira için uğraşacağım. 200 lira için 2 bin lira harcayacağım ama nedenini sorarsanız başkaları mağdur olmasın. Hiç olmazsa haksız yere ceza gelmesin kimseye, yazık değil mi yani? Bugün 200 lira geldi, yarın 500 lira gelecek. Asgari ücretle çalışan birinin arabası olsa bir ay aç gezecek, bir ay parası olmayacak cebinde" ifadelerini kullandı.

Adaletin yerine geleceğini inandığını belirten Olukcu, cezayla ilgili Konya Sulh Ceza Mahkemesine itirazda bulunduklarını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.