13 yaşında, 140 suç kaydı! Konya’da serbest bırakılan o çocuk yine gözaltında

Konya’da geçtiğimiz hafta 10 farklı hırsızlık suçundan gözaltına alınan 13 yaşındaki çocuk, çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Aynı çocuk, otomobilden hırsızlık olayına karıştığı gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı.

13 yaşında, 140 suç kaydı! Konya’da serbest bırakılan o çocuk yine gözaltında

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, geçtiğimiz hafta, 1 ay içerisinde 10 farklı iş yerinden hırsızlık olaylarını gerçekleştiren T.T’yi gözaltı aldı. Adliyeye sevk edilen 13 yaşındaki T.T, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

YİNE HIRSIZLIK SUÇUNDAN GÖZALTINDA

Emniyette 140’a yakın suç kaydı bulunan T.T, otomobilden hırsızlık olayına karıştığı gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı.

13-yasinda-140-suc-kaydi-konyada-serbest-birakilan-o-cocuk-yine-gozaltinda.jpg

BİRÇOK OLAYI HATIRLAMIYOR

Babasının hırsızlık suçlarından hapis yattığı, annesinin de kendisiyle ilgilenmediği öğrenilen T.T’nin küçük yaştan beri hem hırsızlık yaptığı hem de uyuşturucu kullandığı öne sürüldü. Uyuşturucunun etkisi ile gözüne kestirdiği iş yerlerine girerek para ve para edebilecek malzemeleri çaldığı belirtilen T.T’nin yaptığı olayların bir çoğunu hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

13-yasinda-140-suc-kaydi-konyada-serbest-birakilan-o-cocuk-yine-gozaltinda-001.jpg

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde T.T’nin 5 saniye içerisinde iş yerlerinin kapısı açıp içeriye girebildiği gözlendi. Şüphelinin bir görüntüde ise hırsızlık yaparken kendisini fark eden bir vatandaşı elinde bıçakla kovaladığı görülüyor. Sürekli evden de kaçtığı öğrenilen T.T’nin hırsızlığı oyun haline getirdiği kaydediliyor.

13-yasinda-140-suc-kaydi-konyada-serbest-birakilan-o-cocuk-yine-gozaltinda-002.jpg

CEZAEVİNE DE GİRDİ AMA USLANMADI  

T.T’nin geçtiğimiz yıl 14 farklı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği gerekçesiyle gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı yaklaşık 2 ay kadar cezaevinde kalıp tahliye edildiği belirtildi.

13-yasinda-140-suc-kaydi-konyada-serbest-birakilan-o-cocuk-yine-gozaltinda-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum