15 ilçede yaşayanlar dikkat! Meteoroloji’den Konya’ya son dakika uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’ya son dakika uyarısı yaptı. 15 ilçede gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Öğle saatlerinde başlaması beklenen yağış gece yarısına kadar sürecek.

15 ilçede yaşayanlar dikkat! Meteoroloji’den Konya’ya son dakika uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’nın 15 ilçesine sarı kodlu uyarı yaptı. Bugün (21 Eylül 2024) öğle saatlerinde başlaması beklenen gök gürültülü sağanak yağış gece yarısına kadar sürecek.

15 İLÇEDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Meteoroloji; Çeltik, Yunak, Tuzlukçu, Akşehir, Ilgın, Kadınhanı, Hüyük, Doğanhisar, Derebucak, Derbent, Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır, Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinde yaşayan vatandaşların sağanak nedeniyle dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Konya'da (Çeltik, Yunak, Tuzlukçu, Akşehir, Ilgın, Kadınhanı, Hüyük, Doğanhisar, Derebucak, Derbent, Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır, Seydişehir ve Beyşehir) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

15-ilcede-yasayanlar-dikkat-meteorolojiden-konyaya-son-dakika-uyarisi.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.