15 Temmuz gecesi Konya Mevlana Meydanı

Konya Mevlana Meydanı’ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

15 Temmuz gecesi Konya Mevlana Meydanı

Konya'da Mevlana Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi.

Ardından, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminde vatan için canını feda eden edenler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Meydanda toplanan kalabalık, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete seslenişini canlı olarak yansıtılan görüntülerle takip etti.

15-temmuz-gecesi-konya-mevlana-meydani.jpeg

Konya Valisi Vahdettin Özkan Mevlana'nın huzurunda topyekun direnişin ve bu direnişi temsil eden milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Türk milletinin geleneklerini en güzel şekilde temsil eden Konyalılara teşekkür eden Vali Özkan, "Memleketin birliği ve bütünlüğü için, bayrak için, vatan için canlarını feda etmiş bütün şehitlerimize, Hazret-i Pir'in manevi huzurunda şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Milletimizin simgesi haline gelmiş 'Allahu Ekber' nidaları, bu ruh ve kararlılık, her daim birlik ve bütünlüğümüzün harcıdır." ifadelerini kullandı.

15-temmuz-gecesi-konya-mevlana-meydani.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise devlet içinde uzun yıllar sinsice örgütlenen FETÖ'nün devleti ele geçirmek için hain bir darbe girişimiyle düğmeye bastığını anımsattı.

Türkiye tarihinin en kalleş saldırısı sonrası 251 vatandaşın şehit olduğunu hatırlatan Altay, "Biliyoruz ki 15 Temmuz, aziz milletimizin 1071'de başlatılan kutlu yürüyüşünü sonlandırma teşebbüsüdür. Kurtuluş Savası sonrasında reva görülen Sevr'in ikinci versiyonudur. O gece 80 milyonun kalbi birlikte attı. Herkes ülkesi, bayrağı, bağımsızlığı söz konusu olduğunda, birer kahramana dönüşeceğini bir kez daha kanıtladı." şeklinde konuştu.

15-temmuz-gecesi-konya-mevlana-meydani-001.jpg

Kentteki etkinlikler, söyleşi ve konserlerin ardından demokrasi nöbetiyle devam edecek.

15-temmuz-gecesi-konya-mevlana-meydani-001.jpeg

15-temmuz-gecesi-konya-mevlana-meydani-002.jpeg

15-temmuz-gecesi-konya-mevlana-meydani-003.jpeg

15-temmuz-gecesi-konya-mevlana-meydani-004.jpeg

15-temmuz-gecesi-konya-mevlana-meydani-005.jpeg

15-temmuz-gecesi-konya-mevlana-meydani-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.