15 Temmuz’da Konya dahil 64 ilde FETÖ’ye darbe vuruldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz’un yıl dönümünde, FETÖ’ye yönelik İstanbul ve İzmir merkezli 64 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini, 306 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon yapılan iller arasında Konya da yer aldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, İstanbul ve İzmir merkezli olarak 64 ilde düzenlenen büyük çaplı FETÖ operasyonunun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yapılan operasyon, devletin terörle mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Yerlikaya, "306 şüphelinin" yakalandığını belirtirken, operasyonlara Konya’nın da dahil olduğunu vurguladı. Operasyonlar; EGM TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları ve valilikler koordinasyonunda yürütüldü.
FETÖ'NÜN FİNANS VE GÜNCEL YAPILANMASI ÇÖKERTİLİYOR
Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, gözaltına alınan şüpheliler şu suçlamalarla karşı karşıya:
- FETÖ'nün finans yapılanması içinde faaliyet yürütmek,
- Güncel yapılanma içerisinde yer almak,
- Ankesörlü telefonlarla örgüt yöneticileriyle irtibat kurmak,
- Sözde mağdur ailelere maddi destek sağlamak,
- Örgüt elemanlarının birlikteliği için izdivaç faaliyetlerini sürdürmek,
- Örgüte eleman kazandırmak.
Ayrıca daha önce FETÖ soruşturmalarında adı geçen, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ya da aranma kaydı olan birçok kişi de bu operasyonlar kapsamında yakalandı.
Bakan Yerlikaya, operasyonların görüntülerini de paylaştı.
"İstanbul ve İzmir” merkezli son 2 günde 64 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarımızda 306 şüpheliyi yakaladık.”
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) July 15, 2025
İstanbul ve İzmir merkezli Adana,
Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu,… pic.twitter.com/TRZrl0YCGV
“MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ SÜRECEK”
Bakan Yerlikaya açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize aralıksız devam ediyoruz. Valilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, operasyonu yürüten Emniyet birimlerimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum.”
Kaynak:Haber Merkezi


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.