15. Uluslararası Robot Yarışmasına Karatay BiİLSEM damgası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, Bursa'da yapıldı. Yarışlara Karatay BİLSEM damga vurdu.

15. Uluslararası Robot Yarışmasına Karatay BiİLSEM damgası

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bursa’da düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda bu yıl 81 il ve 18 ülkeden 12 bin 716 katılımcı, 4 bin 733 robot ile yer aldı.

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde 6-9 Eylül'de yapılan yarışmada katılımcılar, "Endüstriyel Robot Kol", "Çizgi İzleyen (Temel Seviye)", "Çizgi İzleyen (İleri Seviye)", "Hızlı Çizgi İzleyen", "İnsansız Hava Aracı (Mini Drone)", "Mini Sumo", "Tasarla-Çalıştır", "Yumurta Toplama (Caretta Caretta)", "Labirent Ustası", "Tozkoparan Robot (Temel Seviye)", "Serbest Proje", "Temalı", "Su Altı Aracı (ROV)" ve "Otonom Araç" olmak üzere 14 kategoride mücadele etti.

KARATAY BİLSEM’DEN BÜYÜK BAŞARI

Yarışmaya Konya’dan Karatay BİLSEM öğrencileri katıldı. Karatay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, 3 kategoride toplam 6 ödül alarak büyük bir başarıya imza attı.

15-uluslararasi-meb-robot-yarismasina-karatay-biilsem-damgasi-001.jpeg

BAŞKAN KILCA KUTLADI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Kılca, “Eğitim yatırımlarımızın en önemli parçalarından olan Karatay BİLSEM’i 2021’de hizmete açmıştık.

Bugün gelinen noktada çok güzel fidanların yeşerdiğini, bilim ve teknoloji alanında ülkemizin yarınlarını inşa edecek gençlerimizin başarılı sonuçlarına her gün yenilerini eklediğini görüyorum. İşte bizim için mutluluk da ve başarı da burada. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

15-uluslararasi-meb-robot-yarismasina-karatay-biilsem-damgasi-003.jpeg

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamasında da, “15. Uluslararası Robot Yarışmasında üç farklı kategoride altı derece elde eden Karatay BİLSEM öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu önemli başarılarda emeği ve katkısı olan yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.” denildi.

15-uluslararasi-meb-robot-yarismasina-karatay-biilsem-damgasi.jpeg

15-uluslararasi-meb-robot-yarismasina-karatay-biilsem-damgasi-002.jpeg

15-uluslararasi-meb-robot-yarismasina-karatay-biilsem-damgasi-005.jpeg

15-uluslararasi-meb-robot-yarismasina-karatay-biilsem-damgasi-006.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum