19 yıl sonra aynı ismi taşıyan binada aynı acı: Zümrüt Apartmanı!

Kahramanmaraş depreminin vurduğu şehirlerden biri de Adıyaman. Şehirde yıkılan Zümrüt Apartmanı’nda kurtarma çalışmaları sürüyor. Bu ismi duyanlar, 19 yıl önce Konya’da yıkılan ve 92 kişinin hayatını kaybettiği faciayı hatırlıyor ve acısı katlanıyor.

19 yıl sonra aynı ismi taşıyan binada aynı acı: Zümrüt Apartmanı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, tarihe asrın felaketi olarak kayıt edildi. 10 ilde çok sayıda bina yıkıldı, binlerce kişi enkaz altında kaldı.

İlk andan itibaren deprem bölgelerine yardım için seferber olundu, arama ve kurtarma çalışmaları hala devam ediyor.

ADIYAMAN ZÜMRÜT APARTMANI

Depremin yıktığı illerden biri de Adıyaman. Şehirde kurtarma ekiplerinin yoğunlaştığı yer ise Zümrüt Apartmanı.

Adıyaman Valiliği karşısında bulunan 7 katlı Zümrüt Apartmanı enkazından son olarak Latife Bozan, depremden 61 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkartıldı.

19-yil-sonra-ayni-ismi-tasiyan-binada-ayni-aci-zumrut-apartmani.jpg

Halen yürütülen çalışmalarda, depremin 97'nci saatinde ses takibi yapan ekipler, bir muhabbet kuşuna rastladı. Adıyaman Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) gönüllüsü Nevzat Özdemir, eline aldığı kuşu bir süre sevdi.

19-yil-sonra-ayni-ismi-tasiyan-binada-ayni-aci-zumrut-apartmani-001.jpg

Su içirip yem verdiği kuşu kutuya koyan Özdemir, "Mucize" adını verdiği kuşu sahiplendi.
Özdemir, "Çalışmalar esnasında kuş aniden üzerime sıçrayıp, kendini omzuma vurdu, bitkin haldeydi. Onu aracıma götürüp yiyecek verdik. İnşallah enkaz altında kalan tüm canlarımızı da bu şekilde kurtaracağız. 5 gün sonra bu kuşun canlı çıkması da mucizedir." dedi.

19-yil-sonra-ayni-ismi-tasiyan-binada-ayni-aci-zumrut-apartmani-002.jpg

19 YIL ÖNCEKİ ACI HATIRLANDI

Adıyaman Zümrüt Apartmanı’ndan gelecek sevindirici haberi bekleyen vatandaşlar, 19 yıl önce Konya’da yaşanan Zümrüt Apartmanı faciasını hatırladı ve acısı ikiye katlandı.

Konya'nın Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi'nde bulunan Zümrüt Apartmanı, yapım hatası nedeniyle 2 Şubat 2004'te, Kurban Bayramı akşamı büyük bir gürültüyle çökmüştü. Bayram sevincini yarıda bırakan olayda, itfaiye ve arama-kurtarma ekipleri ile vatandaşlar, günlerce süren çalışmalarla enkaz altındakileri çıkarmaya çalışmıştı.

19-yil-sonra-ayni-ismi-tasiyan-binada-ayni-aci-zumrut-apartmani-003.jpg

92 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı faciada birçok kişi çocuğunu, eşini, anne ve babasını kaybederken, çökme anından 138 saat sonra kurtarılan Muhammet Kalem ile 157 saat sonra çıkarılan Yasemin Yaprakçı, "Zümrüt'ün mucizeleri" olarak hafızalara kazınmıştı.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:AA / İHA / Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.