2000 yılının Konyalı ÖSS birincisi artık bakan yardımcısı (Oruç Baba İnan Kimdir?)

Yeni dönemin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından bakan yardımcılarının atamaları da yapıldı. Listede bir isim dikkat çekti. 2000 yılı ÖSS birincisi olan Konyalı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı oldu. (ORUÇ BABA İNAN KİMDİR?)

2000 yılının Konyalı ÖSS birincisi artık bakan yardımcısı (Oruç Baba İnan Kimdir?)

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimin ardından yeni dönemin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi belirlenmişti. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararnameyle yeni bakan yardımcıları da atandı.

4 KONYALI BAKAN, 4 KONYALI BAKAN YARDIMCISI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yeni Kabinenin 4 Konyalı ismi olurken, bakan yardımcıları arasında da yine 4 Konyalı yer aldı.

Faruk Özçelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı, Refik Tuzcuoğlu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı, Oruç Baba İnan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, Hüseyin Kürşat Kırbıyık da Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atandı.

ÖSS BİRİNCİSİYDİ, ŞİMDİ BAKAN YARDIMCISI OLDU

Listede yer alan isimlerden birinin özgeçmişi dikkat çekti. Konya Yunaklı Oruç Baba İnan, ÖSYM tarafından 2000 yılında gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) tüm alanlarda tam puan alarak Türkiye birincisi olmuştu.

2000-yilinin-konyali-oss-birincisi-artik-bakan-yardimcisi-oruc-baba-inan-kimdir-002.jpg

"KÖYLÜ ŞAMPİYON" MANŞETİ ATILMIŞTI

2000 yılında Konya'nın Yunak ilçesine bağlı olan köyünde harman yaparken ÖSS birincisi olduğunu öğrenince tüm Türkiye'nin "Köylü şampiyon" başlıklarıyla tanıdığı Oruç Baba İnan, yeni dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak görev yapacak.

2000-yilinin-konyali-oss-birincisi-artik-bakan-yardimcisi-oruc-baba-inan-kimdir-001.jpg

ORUÇ BABA İNAN KİMDİR?

İşte Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın özgeçmişi:

Oruç Baba İnan 1981 yılında Konya'nın Yunak ilçesi Çayırbaşı Köyü'nde doğdu.

2000 yılında ÖSS Türkiye birincisi derecesiyle Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazandı. Mezun olduktan sonra Yıldız Holding ve Konya Şeker’in içinde olduğu Anadolu Birlik Holding'de çeşitli pozisyonlarda bulunmasının ardından, Türkcell'de ticari pazarlama direktörü olarak görev yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Strateji Geliştirme Başkanlığı görevinde de bulunan Oruç Baba İnan, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan TBMM Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti'den Konya Milletvekili Aday Adayı olmuştu.

2000-yilinin-konyali-oss-birincisi-artik-bakan-yardimcisi-oruc-baba-inan-kimdir.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.