2023 Mevlana Yılı Konya'da heyecana yol açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2023 yılının "Mevlana Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin yayımlanan genelge, Hazreti Mevlana'nın sandukasının bulunduğu Konya'da sevinçle karşılandı.

2023 Mevlana Yılı Konya'da heyecana yol açtı

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Olcay Kocatürk, 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinin farklı görüş açılarıyla değerlendirebileceği bir yıl olmasını beklediklerini söyledi.

Hazreti Mevlana'nın daha çok tanınması noktasında farklı şeyler yapılabileceğine değinen Kocatürk, "Her sene Konya için yılın en anlamlı dönemini oluşturan etkinlikler, Hazreti Mevlana'nın 750. yıl dönümünde daha özel ve belki gözden kaçan şeylerin vurgulanmasına vesile olur." dedi.

2023-mevlana-yili-konyada-heyecana-yol-acti.jpg

Kocatürk, Hazreti Mevlana'nın nasıl biri olduğunu anlamak için kısıtlayıcı, daraltıcı ve bağlayıcı cevaplardan uzak bir arayışa koyulabilmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Şebiarus etkinlikleri kapsamında birçok programın yapıldığına değinen Kocatürk, "Törenler kapsamında yapılan etkinliklerin yanı sıra, çok farklı branşlardan ve çok farklı meşreplerden yazarların katılacağı, Mevlana'nın farklı yönlerinin ortaya çıkarılacağı kapsamlı bir kitap ortaya koymayı planlıyoruz. Çünkü yazıyla kaydedilenler daha kalıcı oluyor." ifadesini kullandı.

2023-mevlana-yili-konyada-heyecana-yol-acti-001.jpg

2023-mevlana-yili-konyada-heyecana-yol-acti-002.jpg

2023-mevlana-yili-konyada-heyecana-yol-acti-003.jpg

2023-mevlana-yili-konyada-heyecana-yol-acti-004.jpg

2023-mevlana-yili-konyada-heyecana-yol-acti-005.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.