2023 YKS’de Konya başarısı: Namık Emre Acar, Hüseyin Furkan Erdem

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre; YKS’de Konya başarısı dikkat çekti. Namık Emre Acar ve Hüseyin Furkan Erdem Türkiye birincisi oldu. Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, “Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

2023 YKS’de Konya başarısı: Namık Emre Acar, Hüseyin Furkan Erdem

17-18 Haziran'da yapılan YKS'nin sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişilebiliyor. YKS Tercih Klavuzu'nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak. Tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

YKS’DE KONYA BAŞARISI!

Açıklanan sonuçlara göre; YKS’de Konya başarısı dikkat çekti. Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi (PEMA KOLEJİ) öğrencisi Namık Emre Acar, Sayısal Alan Yeterlilik Testi (AYT) Türkiye birincisi oldu.

Selçuklu Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hüseyin Furkan Erdem ise Yabancı Dil Testi Arapça Alanı Türkiye birincisi ve Sözel Alan Yeterlilik Testi Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Açıklanan YKS sonuçlarına göre; Sayısal Alan Yeterlilik Testi (AYT) Türkiye birincisi olan Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi öğrencimiz Namık Emre Acar ve Yabancı Dil Testi Arapça Alanı Türkiye Birincisi ve Sözel Alan Yeterlilik Testi Türkiye üçüncüsü olan Selçuklu Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Hüseyin Furkan Erdem büyük bir başarının altına imza atmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarıda katkısı bulunan tüm yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.