2023 YKS'nin ilk oturumu TYT yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen, 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı.

2023 YKS'nin ilk oturumu TYT yapıldı

2023 YKS kapsamında saat 10.15'te başlayan TYT'de adaylara, Türkçe Testinde 40, Sosyal Bilimler Testinde 20, Temel Matematik Testinde 40, Fen Bilimleri Testinde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verildi.

81 ilde ve Lefkoşa'da düzenlenen, 3 milyon 527 bin 466 adayın başvuru yaptığı TYT, 11 bin 477 binada, 202 bin 356 salonda uygulanacak. TYT oturumunda 465 bin 18 kişi görev aldı.

Her sınav merkezinde en az bir olmak üzere YKS'de 208 sınav merkezinde sadece engelli adaylar için toplam 309 bina ayrıldı.

yksnin-ilk-oturumu-temel-yeterlilik-testi-basladi.jpeg

Bu binalarda engel gruplarına göre oluşturulan tekli ve toplu salonlarda TYT'ye 12 bin 545 engelli aday girdi.

2023 YKS'de 1115 binada engelli aday ataması gerçekleştirildi. Bu binalarda engel gruplarına göre oluşturulan tekli ve toplu salonlarda TYT'ye toplam 13 bin 513 engelli aday girdi.

Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulunduruluyor.

yksnin-ilk-oturumu-temel-yeterlilik-testi-basladi-001.jpeg

TYT'ye geçen yıl 3 milyon 243 bin 334 aday başvurmuştu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), saat 10.15 itibarıyla başladı.

Konya'Da sınava girmek için erken saatlerde gelmeye başlayan adaylar, kapıdaki görevliler tarafından kimlik ve sınav giriş belgesi kontrolü yapılmasının ardından içeri alındı.

Bu sırada bazı velileri ile öğrenciler arasında duygusal anlar yaşandı. Çocuklarına sarılan veliler, arkalarından dua etti.

Bazı aileler, çocuklarıyla sınav günü anısına fotoğraf çektirdi.

Yanlış sınav merkezine geldiği için görevlilerce uyarılan bazı öğrenciler, geç kaldığını düşünerek panikle tarif edilen yere yöneldi.

Sınava tek başına gelen adaylar, telefonlarını ve diğer eşyalarını emanet masasına teslim etti.

Sınav 10.15 itibarıyla başlarken, çocuklarını sınava uğurlayan veliler dışarıda heyecanla bekledi.

Kapılar kapatıldıktan sonra gelen bir öğrenci, binadan içeri alınmadığı için yerleşkeden çıktı.

Sınava koşarak yetişmeye çalıştılar

Şişli'de Maçka Pakmaya Hüsamettin Ziler Ortaokulu'nda sınava girecek bazı öğrenciler, kapıların kapanmasına dakikalar kala koşarak okula geldi.

Görevliler saat 10.00'dan sonra gelen öğrencilerin sınava alınmayacağına ilişkin uyarılarda bulundu. Saat 10.00'dan sonra okula gelen bazı öğrenciler içeri alınmadı.

yksnin-ilk-oturumu-temel-yeterlilik-testi-basladi-002.jpeg

TYT'de adaylar, Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 olmak üzere toplam 120 soru soruyu, 165 dakikada cevaplandırmaya çalıştı.

YKS'nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturumu Yabancı Dil Testi (YDT) de yarın yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.