2024 Şivlilik ne zaman? Konya Büyükşehir şivlilik hediyesi verecek mi?

Konya’ya özgü gelenek için tarih yaklaştı, vatandaşların fener alayı ve şivlilik 2024 ne zaman? Konya Büyükşehir bu sene şivlilik hediyesi dağıtacak mı, başvuru nasıl yapılacak? araştırmaları arttı. İşte 2024 şivlilik tarihi ve diğer detaylar.

2024 Şivlilik ne zaman? Konya Büyükşehir şivlilik hediyesi verecek mi?

Konya yeni bir şivlilik etkinliğine hazırlanıyor. Konya’ya özgü şivlilik için araştırmalar, tarih yaklaştıkça arttı. Özellikle çocuklar, 2024 şivlilik ne zaman? Konya Büyükşehir bu yıl şivlilik hediyesi dağıtacak mı? 2024 şivlilik kutusu başvurusu yapılacak mı, şivlilik kutusu içinde neler var? sorularının cevaplarını arıyor.

ŞİVLİLİK NEDİR?

Konya’da Şivlilik kutlamaları Regaib Kandilinden bir gün önce Fener Alayı ile başlar. Akşam fenerleгini ellerine alan çocuklar, anne ve babalarıyla berabeг sokaklara çıkarak fenerleгini yakar, neşeyle sokakları dolaşır.

Ertesi gün ise şivlilik günüdür. Regaib Kandilinin sabahında, ellerine poşet ve torbalarını alan çocuklar, ev ve iş yerlerini dolaşarak büyüklerinin kandillerini kutlar, “şivlilik” diye bağırır. Ev sahipleri önceden hazırladıkları şekerleme, çikolata ve bisküvi gibi hediyeleri çocuklara ikram eder.

2024-sivlilik-ne-zaman-konya-buyuksehir-sivlilik-hediyesi-verecek-mi.jpg

FENER ALAYI VE ŞİVLİLİK 2024 NE ZAMAN?

Üç ayların gelişi dolayısıyla kutlanan ve bir Konya geleneği olan şivlilik, 10 Ocak 2024 Çaгşamba akşamı fener alayı ile başlayacak. 11 Ocak 2024 Peгşembe günü de çocuklar şivliliklerini toplayacak.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞİVLİLİK BAŞVURUSU 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında başvuru almadan Merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçeleri ile Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Cihanbeyli, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerindeki tüm anaokulu öğrencileri ile ilkokul 1. 2. 3. ve 4’üncü sınıfa giden toplam 200 bin öğrenciye şivlilik kutusu hediye etti.

Bu sene ise internet üzerinden başvuru yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapılmadı. Dağıtım sürecine dair detaylar açıklandığında HaberDairesi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

2024-sivlilik-ne-zaman-konya-buyuksehir-sivlilik-hediyesi-verecek-mi.jpeg

ŞİVLİLİK KUTUSUNDA NELER VAR?

2023 yılında dağıtılan şivlilik hediye kutusunda hama boncuk oyunu, kalp tangram oyunu, snake yüzükler oyunu, yüzük sıralama oyunu ve altıgen taş eşleştirme oyunundan oluşan bilim seti; yaylı makas, oyun hamuru, sıvı yapıştırıcı ve keçeli kalemden oluşan atölye etkinlik seti; kuruyemiş, sütlü krema dolgulu çikolata, çikolata kaplamalı aromalı kek, portakal jöleli tarçınlı bisküviden oluşan gıda seti ve 48 sayfalık etkinlik kitabı yer almıştı.

2024-sivlilik-ne-zaman-konya-buyuksehir-sivlilik-hediyesi-verecek-mi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum