Altın 5959.51
BIST 11335.05
Dolar 42.7847
Euro 50.1752
Sterlin 57.3095

2025 Yaz Kararnamesi geliyor! Konya'da Başsavcı değişimi olacak mı?

HSK 1. Dairesi tarafından yürütülen Yaz Kararnamesi çalışmaları tamamlanmak üzere. Cuma günü yayınlanması beklenen kararnamede birçok ilin başsavcısının görev yeri değişirken, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnan'ın görevine devam etmesi bekleniyor.

2025 Yaz Kararnamesi geliyor! Konya'da Başsavcı değişimi olacak mı?

2025 yılı Yaz Kararnamesi hazırlıkları, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi tarafından yoğun bir gündemle sürdürülüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç başkanlığında toplanan HSK Genel Kurulu’nda 1. Daire Başkanı Turan Kuloğlu ve üyelerinin belirlenmesinin ardından kararname süreci hız kazandı.

TOPLANTILAR HAKİMEVİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Kurula yapılan ziyaretlerin çalışma temposunu aksatmaması amacıyla kararname toplantıları bu yıl da Ankara’daki Hakimevi’nde yapılıyor. 1, 2, 3, 4 ve 5’inci bölge atamalarında büyük ölçüde sona gelindi. Kararnamenin Cuma günü açıklanması bekleniyor.

BİRÇOK BAŞSAVCI DEĞİŞİYOR, KONYA HARİÇ

Kulislerdeki bilgilere göre yaz kararnamesi kapsamında birçok ilde Cumhuriyet Başsavcılarının görev yerleri değişecek. Ancak Konya’nın bu değişimin dışında kaldığı öğrenildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnan’ın görevine devam edeceği, HSK 1. Dairesi tarafından yapılan değerlendirmelerde Konya’daki adli işleyiş, soruşturma başarısı ve koordinasyon konularındaki olumlu notların etkili olduğu ifade ediliyor.

2022/06/19/halil-inal.jpeg

HALİL İNAN’IN GÖREV DÖNEMİ ÖNE ÇIKTI

Görevde bulunduğu süre boyunca özellikle terörle mücadele kapsamındaki soruşturmalar, adli koordinasyon, kamuoyuna yansıyan operasyonlar ve istikrarlı yönetim anlayışıyla öne çıkan Başsavcı Halil İnan’ın isminin yeni kararnamede yer almayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.