27 ülkeden geldiler, Konya’da mezun oldular

Konya'da eğitim gören uluslararası öğrenciler, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen törende mezuniyet sevinci yaşadı.

27 ülkeden geldiler, Konya’da mezun oldular

Dünyanın 27 farklı ülkesinden gelen 61 öğrenci, Konya'daki Selçuk, Necmettin Erbakan, Konya Teknik ve KTO Karatay Üniversitelerindeki eğitimlerini tamamladı. Uluslararası üniversite öğrencileri, mezuniyet sevinci yaşadı. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen mezuniyet programı Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Programa katılan misafirler ve dernek yöneticileri mezun olan öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

“BİZ BİR MİLLETİZ”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, dünyanın dört bir yanından Konya’ya gelen öğrencilere gönüllü olarak rehberlik ve danışmanlık yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Derneğimiz, dünyanın dört bir tarafından şehrimize gelerek eğitim gören kardeşlerimize gönüllü olarak rehberlik, danışmanlık, eğitim, yardım hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Derneğimiz, ‘Biz Bir Milletiz’ sloganı etrafında bir birimiz arasındaki ön yargıları kırarak gerçek manada kardeş olmayı, bir birimizi seven kardeşler olarak tekrar dünyanın dört bir tarafına dağılmayı ve bundan sonrada hayırlı işleri beraber yapmayı, irtibatı koparmamayı hedefleyen faaliyetler yürütüyor. Bundan sonra da bu bağlarımızın kurulmaya devam edilmesi, kardeşliğimizin daha da güçlenmesi ve bu güzel maneviyatın dünyanın dört bir tarafına yayılması için bizler üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, bugün mezuniyet sevinci ve gururu yaşayan tüm öğrenci kardeşlerimi bir kez daha tebrik ediyorum.”

27-ulkeden-geldiler-konyada-mezun-oldular-003.jpeg

27 FARKLI ÜLKEDEN 61 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Konya’daki Selçuk, Necmettin Erbakan, Konya Teknik ve KTO Karatay Üniversitelerinde öğrenim gören toplam 61 öğrenci mezuniyet sevincini yaşadı. Mezun olan öğrencilerden 54'ü lisans, 6'sı yüksek lisans, 1'i de doktora diploması aldı.

Konya’da mezuniyet heyecanı yaşayan misafir öğrenciler ise Türkiye’nin kendilerinde unutulmaz anılar ve izlenimler bıraktığını ifade etti. Öğrenciler Türk halkına gösterdiği misafirperverlik ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

Mezun olan öğrenciler, sertifikalarını düzenlenen törenle alırken, programın sonunda misafirlere geleneksel Konya pilavı ikram edildi.

27-ulkeden-geldiler-konyada-mezun-oldular-001.jpeg

27-ulkeden-geldiler-konyada-mezun-oldular-002.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.