4 ilimiz Konyalı Valilere emanet edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesiyle 57 şehre yeni vali ataması yapıldı. O isimler arasında 4 Konyalı yer aldı.

4 ilimiz Konyalı Valilere emanet edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları kapsamında 57 ilin valisi değişti.

O isimler arasında 4 Konyalı yer aldı. Yavuz Selim Köşger Adana Valisi, Mustafa Çiftçi Erzurum Valisi, Hülya Kaya Yalova Valisi ve Ercan Turan Iğdır Valisi oldu.

İşte Konyalı isimlerin özgeçmişleri ve daha önce görev yaptıkları yerler:

YAVUZ SELİM KÖŞGER KİMDİR?

03 Ocak 1964 tarihinde Konya’da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1987–1990 yılları arasında Dernek Denetçiliği yaptı. 1990 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Yapraklı ve Beydağ kaymakam vekillikleri ardından İngiltere – Oxford’ta yurtdışı stajını yaptı. Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç’ta kaymakamlık, Artvin’de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevinden sonra Fransa-Paris’te 5 ay süreyle dil eğitimi ve Fransız İdarî Sistemi üzerine incelemeler yaptı. 2004 yılında daire başkanı olarak atandığı Mahallî İdareler Genel Müdürlüğünde 2006’da genel müdür yardımcısı, 28.05.2010 tarihinde ise genel müdür olmuştur. 03 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Sinop Valiliği görevini, 16 Şubat 2015 tarihinden itibaren Bingöl Valiliği görevini ve 13 Haziran 2017 tarihinden itibaren Aydın Valiliği görevini yürütmüştür. 09 Haziren 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İzmir Valisi olarak atanan Yavuz Selim Köşger, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yavuz Selim Köşger, son olarak 10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnemesiyle Adana Valiliği görevine atanmıştır.

4-ilimiz-konyali-valilere-emanet-edildi-002.jpg
YAVUZ SELİM KÖŞGER / ADANA VALİSİ

MUSTAFA ÇİFTÇİ KİMDİR?

1970 yılında Konya'nın Çumra İlçesinde doğdu. 1990 yılında Konya İHL’den mezun oldu. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 1996 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 85. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak meslek hayatına başladı.

1998 yılında 8 ay süreyle İngiltere'ye gitti. 1999 yılında Milli Güvenlik Akademisinden mezun oldu. Aksaray-Gülağaç, Erzurum-Tekman, Nevşehir-Derinkuyu, Bitlis-Adilcevaz ve Kırşehir-Kaman İlçelerinde Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı yaptı. TBMM’de Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu.

2007 Yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı, 2011 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

4-ilimiz-konyali-valilere-emanet-edildi.jpeg
MUSTAFA ÇİFTÇİ / ERZURUM VALİSİ

2012 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında başka bir yüksek lisans çalışmasını tamamlayan Mustafa Çiftçi, A.Ü. Adalet Bölümünü, İktisat Fakültesini ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim hayatını devam ettiriyor. "İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır; öğrenmeyi terk eden kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır” felsefesini benimseyen Vali Çiftçi, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile atanarak 06 Kasım 2018 tarihinde Çorum Valiliği görevine başlayan Vali Çiftçi evli ve üç çocuk babasıdır.

Mustafa Çiftçi, son olarak 10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnemesiyle Erzurum Valiliği görevine atanmıştır.

HÜLYA KAYA KİMDİR?

Hülya Kaya, 1974 yılında Konya’nın Akşehir İlçesinde doğdu. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden; 2002 yılında da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında mülki idare amirliği mesleğine intisap etti. 2000-2001 yılları arasında 9 ay süreyle İngiltere’nin Nottingham şehrinde yabancı dil ve kamu yönetimi kursuna katıldı.

2008-2009 eğitim-öğretim yılında İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü’nde “The European Union Asylum Policy: To What Extent the EU Asylum Policy Affect the Right to Seek Asylum” başlıklı tezi ile yüksek lisansını tamamladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2015 yılında doktora eğitimine gönderildi. 2015-2018 yılları arasında İngiltere’nin Sussex Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Uluslararası Hukuk alanında “The EU-Turkey Agreement on Refugees: A Critical Evaluation of Its Impact on the Fundamental Rights of Refugees” başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı.

2023/08/10/konyali-kaymakam-hulya-kaya-vali-olarak-atandi.jpg
HÜLYA KAYA / YALOVA VALİSİ

Mesleğe başladığı 1999 yılından günümüze kadar sırasıyla; Konya-Altınekin, Çorum-Oğuzlar ve Isparta-Yenişarbademli İlçeleri’nde kaymakam vekilliği, Aksaray-Eskil (2001-2003) İlçesi ile Adıyaman-Tut (2003-2006) İlçesinde kaymakamlık, Kahramanmaraş İli’nde (2006-2008) Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Konya-Sarayönü İlçesi’nde kaymakamlık (2009-2010) görevini yürütürken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirildi. Burada 2010-2014 yılları arasında Genel Sekreter Danışmanı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi Alt Yapı Komitesi çalışmaları koordinatörü ve Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak görev yaptı.

2014 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atandı. 2018-2020 yılları arasında İstanbul Vali Yardımcılığı görevinde bulundu. 27.07.2020 tarihinden itibaren İstanbul-Pendik kaymakamı olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Dr. Hülya Kaya, son olarak 10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnemesiyle Yalova Valiliği görevine atanmıştır.

ERCAN TURAN KİMDİR?

Ercan Turan, 1979 yılında Niğde'de doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde aldı. Yüksek lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi'nde alan Turan, doktorasını İnönü Üniversitesi'nde yaptı.

Ercan Turan; Konya Yalıhüyük'te, Altunhisar'da, Tufanbeyli'de, Çelikhan'da ve Arapgir'de kaymakamlık görevleri yaptı. Turan daha sonra Malatya Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreterliği yaptı. NVİGM Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ve NVİGM Personel ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Ercan Turan 2022 yılında Zeytinburnu Kaymakamlığı'na getirildi.

4-ilimiz-konyali-valilere-emanet-edildi-001.jpg
ERCAN TURAN / IĞDIR VALİSİ

Ercan Turan, son olarak 10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnemesiyle Iğdır Valiliği görevine atanmıştır.

AK Parti Konya Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, Turan ile ilgili paylaşımında, “Ereğlili hemşehrimiz değerli dostum Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Iğdır Valisi olarak atanmıştır. Kıymetli Valimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

4-ilimiz-konyali-valilere-emanet-edildi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.