44 yıldır ne yaptıysa yazdı! Konyalı Orhan Çetin, not kağıtlarını gözü gibi koruyor

Konya'da yaşayan Orhan Çetin, askerlik sonrası başladığı not alma alışkanlığını tam 44 yıldır sürdürüyor. Bindiği uçağın saati, şekli, koltuk numarasından tutun da, HES kodlarına, gittiği bankanın adına, aldığı sırasına kadar her ayrıntıyı not ediyor.

44 yıldır ne yaptıysa yazdı! Konyalı Orhan Çetin, not kağıtlarını gözü gibi koruyor

63 yaşındaki Orhan Çetin, Konya’nın Akören ilçesinden bir gurbetçi. Hollanda’dan izinli gelen Çetin, kendini emekli olarak tanıtıyor. Görenlerin dikkatini çeken Orhan Çetin, askerlik sonrası not alma alışkanlığı edinmiş, 44 yıldır da aralıksız sürdürüyor. Öyle ki evden çıkarken asla unutmadığı iki şey not kağıdı ve kalemi... 

NE YAPTIYSA YAZMIŞ

Not almadığı bir konu neredeyse yok gibi. Gittiği bankanın adı, şubesi, yaptığı işleme kadar not alıyor. Bindiği uçağın saati, koltuk numarası, şekli, vardığı havalimanın adı ve varış saati bile notlar arasında yer alıyor.

Tanıştığı bir kişinin ismi, işi, yaşı, telefon numarası anında notlardaki yerini alıyor. HES kodları, tapu numaraları… Yani notlarda yok yok.

44-yildir-ne-yaptiysa-yazdi-konyali-orhan-cetin-not-kagitlarini-gozu-gibi-koruyor.jpg

GENÇLERE DE TAVSİYE ETTİ

Çevre ödüllü de olan Orhan Çetin, “Notlu hayatın çok büyük faydasını görüyorum.” derken, gençlere de notla yaşamaları için ısrarla tavsiyede bulunuyor.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum