5 yaşında başladı, Dünya Şampiyonluğuna uzandı, Konya’nın yıldızı oldu
Küçük yaşta enerjisini doğru yönlendirmek için Konya’da ailesi tarafından spora başlatılan Furkan Osman Sayıner, 10. Kung Fu Dünya Şampiyonası’nda altın ve iki gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Sayıner, yeni hedefini anlattı.
Konya Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Furkan Osman Sayıner, Çin’de 14-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 10. Kung Fu Dünya Şampiyonası’nda nanquan kategorisinde altın, nandao ve dulian kategorilerinde ise gümüş madalya kazanarak Türkiye’ye büyük gurur yaşattı.
Küçük yaşta çok hareketli olduğu için spora yönlendirilen Furkan Osman, 5 yaşında ailesinin desteğiyle wushuya başladı. Üç yıl sonra katıldığı ilk organizasyonda şampiyonluk elde eden genç sporcu, o günden bu yana adını ulusal ve uluslararası başarılarla duyurmaya devam ediyor.
“Bu şampiyonadan sonra gözyaşlarımı tutamadım. İnşallah Dakar’daki turnuvaya katılırsam orada da iyi bir derece elde etmeyi, mümkünse şampiyon olabilmeyi istiyorum.” diyen Furkan Osman, 2026 yılında Senegal’in Dakar kentinde yapılacak Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları için yoğun bir şekilde çalışıyor.

AİLESİ HER ZAMAN YANINDA
Wushuya başlamasında en büyük payın ailesine ait olduğunu söyleyen Furkan Osman, “Küçüklüğümden beri annem, babam hatta ablam yanımda. Beni 5 yaşında salona getirip götüren ailem, hala benimle beraber salona gelmeye devam ediyor. Desteklerini her zaman sürdürüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediyespor Kulübü wushu başantrenörü Mehmet Bayraktar da, 11 yıldır birlikte çalıştıkları öğrencisinin disiplinli bir sporcu olduğunu belirterek, “Furkan kendisine verilen desteği boşa çıkarmadı. Ülkemizi başarıyla temsil ediyor.” dedi.

BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER
Furkan Osman Sayıner, 2019 Balkan Açık Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda altın madalya, 2023 Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda ise nandao kategorisinde Avrupa şampiyonluğu kazandı.
17 yaşındaki milli sporcu, şimdi gözünü Dakar 2026 Gençlik Olimpiyatları’na dikti. Hedefi; wushuda Türkiye’ye olimpiyat madalyası kazandırmak.

Kaynak:Anadolu Ajansı


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.