66 yıl sonra şehit ağabeyinin mezarını Konya’da buldu

81 yaşındaki Mehmet Ali Kaya, 66 yıldır aradığı şehit ağabeyinin mezarını Konya’da buldu. İstanbul’da yaşayan Kaya Konya’ya geldi, Veli Kaya’nın mezarını ziyaret etti, ayak ucunu öpüp mezar taşını sevdi.

66 yıl sonra şehit ağabeyinin mezarını Konya’da buldu

66 yıldır aradığı şehit ağabeyi Veli Kaya’nın mezarını Konya’da bulan Mehmet Ali Kaya, Cumhuriyetin 100. Yılında çifte bayram yaşadı.

1957’DE, ERZİNCAN’DAN KONYA’YA GELMİŞ

Veli Kaya, 1957 yılında vatani görevini yerine getirmek için memleketi Erzincan'dan yola çıkıp Konya'ya geldi. Kaya, askerlik sırasında hastalandı ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dönemin imkanları nedeniyle aileye ulaşamayan yetkililer, Kaya'nın cenazesini o dönem (kimsesizler) bugünün Konya Askeri Şehitliğine defnetti. Aile uzun süre uğraşsa da kayıtlarda geçmediği için Kaya'nın mezarının yerini bulamadı.

66 YIL SONRA BÜYÜK KAVUŞMA

Şehidin İstanbul Esenyurt’ta yaşayan kardeşi Mehmet Ali Kaya, ağabeyinin mezarını bulabilmek için büyük çaba sarf etti. Nüfus müdürlüğüne gidip, kardeşiyle ilgili bilgi almak isteyen Kaya, kayıt olmadığını öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Mehmet Ali Kaya, müdürlükten çıktığında ise bir mucize yaşandı. Yıllardır sahipsiz şehitlerin ailelerine ulaşan Konya Büyükşehir Belediyesi Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaya ailesine ulaştı ve Veli Kaya'nın mezarının Konya'da olduğunu iletti.

66-yil-sonra-sehit-agabeyinin-mezarini-konyada-buldu-002.jpg

ÇİFTE BAYRAM YAŞADI

Mehmet Ali Kaya bu haberi alınca gözyaşlarına hakim olamadı. Bir an önce ağabeyinin mezarını ziyaret etmek isteyen Kaya'nın gözüne bir hafta boyunca uyku girmedi. Oğlu ve yeğenini de yanına alan Mehmet Ali Kaya, çok istediği arzusuna kavuştu. Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerince karşılanan Kaya, ağabeyinin mezarına götürüldü.

66-yil-sonra-sehit-agabeyinin-mezarini-konyada-buldu.jpg

AYAK UCUNU ÖPTÜ, MEZAR TAŞINI SEVDİ

Ağabeyinin ayak ucunu öpen ve mezar taşını seven Kaya, bu duygunun kelimelere sığmayacağını söyledi. Kaya, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında bize çifte bayram yaşattılar. Allah yetkililerden, devletimizden razı olsun. Bana ağabeyimin mezarını ziyaret etme fırsatını verdiler. Bir haftadır uykularım kaçıyordu. Hayattayken buraya gelmek nasip oldu." dedi.

66-yil-sonra-sehit-agabeyinin-mezarini-konyada-buldu-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.