80 Binde Devri Alem Parkı nerede, nasıl gidilir, hangi otobüs gider ve giriş ücreti ne kadar?

Konya’nın en büyük parklarından biri olan 80 Binde Devri Alem parkı ziyaretçi akınına uğruyor. Parkın nerede olduğu, nasıl gidileceği ve giriş ücreti gibi bir çok bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

80 Binde Devri Alem Parkı nerede, nasıl gidilir, hangi otobüs gider ve giriş ücreti ne kadar?

Konya sınırları içerisinde bulunan ve her yaştan insanın keyifle gezip görebileceği adreslerden bir tanesi olan 80 Binde Devri Alem Parkı; 2014 yılının 23 Nisan’ında açılmış ve o tarihten bu yana milyonlara ulaşan ziyaretçi sayısı ile Konya’nın en çok tercih edilen bölgelerinden bir tanesi olmayı başarmıştır.

3 farklı park konseptinin bir arada yer alması özelliği ile Türkiye’de kendi alanında ilk olma unvanını taşıyan 80 Binde Devri Alem Parkı; Konya’nın İç Anadolu’da parlayan bir yıldız olmasında ciddi manada önemlidir.

Konya’nın merkez ilçelerinden Meram Belediyesi sınırları içerisindeki bu park yıl içinde binlerce ziyaretçiyi ağırlaması ile biliniyor. Toplamda 3 farklı konseptin bir arada olması ile farklı ilgi alanlarına sahip olan bireylerin parkı ziyaret etmesine neden olur. Tarih Öncesi Dönem, Cihan-ı Türk Bölümü ve Masallar Diyarı Bölümü kısımları bulunan parkta birbirinden özel yapı ve heykeller bulunuyor.

Parkın kısımlarını incelemek gerekirse aşağıdaki durumları ifade etmek gerekir:

T-REX PARKI

Adından da anlaşılabileceği üzere T-Rex Parkı; tarih öncesi dönemlerde yaşayan varlıkların sergilendiği dinozorların bulunduğu alandır. 50 adet sesli ve hareketli dinozorun bulunduğu bu alanda çocukların ve gençlerin ilgisini çekecek pek çok eser vardır. Tarih öncesinde yaşayan canlıların asıllarına uygun bir şekilde şekillendirildiği bu alanda bilime ve dinozorlara ilgisi olan kimselerin ilgisi çekilir.

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-003.jpg

PAMUK ŞEKERİ PARKI

Çocukların hayal dünyasını şekillendirmeye yardımcı olacak bir park alanı oluşturmak adına ortaya konan Pamuk Şekeri Parkı; sadece Pamuk Prenses değil masal dünyasında bulunan hemen her kahramanı keşfetmek mümkün. Pek çok masal kahramanı ile birlikte fotoğraf çekinme şansına sahip olabileceğiniz bu alanda çocuklarınızı mutlu edebilmek gerçekten çok daha kolay olacak!

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-004.jpg

CİHAN-I TÜRK PARKI

Türk dünyasının en önemli mimari eserlerinin minyatür şeklinde sergilendiği bu kısımda 120 farklı minyatür bulunduğunu ifade edebiliriz. Tac Mahal’den Sırçalı Medrese’ye kadar hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki eserleri bulabileceğiniz bu alanda 6 farklı dilde size park ile ilgili bilgi veren makinelerden de yararlanabilirsiniz.

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-005.jpg

GEZİ BİLGİLERİ

Konya’nın oldukça merkezi bir noktasında bulunan ve bu yönü ile oldukça dikkat çekici özelliklere sahip olan bu parka ulaşım ve gezi konusunda sorun yaşamadan ulaşabilirsiniz. Park içerisinde yürüyerek kat edeceğiniz mesafe oldukça fazla olsa da hem yapay su alanları hem de dikkat çekici mimariler sizi oldukça memnun edecektir. Bu anlamda son yıllarda ilgi çekici olan 80 Binde Devri Alem Parkı; yılda binlerce turistin akınına uğrar.

ZİYARET SAATLERİ VE GİRİŞ ÜCRETİ 2023

Giriş ücreti: Şehit yakınları, gazi yakınları ve 65 yaş üzeri bireylerin girişi ücretsizken diğer bireyler için girişler ücretlidir.

Kişi Başı: 30 TL

Öğrenci Bileti: 10 TL

65 Yaş Üstü: Ücretsizdir.

Ziyaret saatleri: 80 Binde Devri Alem parkının girişleri ücretli olduğu gibi giriş saatlerinin de belediye tarafından belirlenmiş saatlerde gerçekleştiği vurgulanmalıdır. Bu anlamda 09.00 ile 17.30 arasında parkı ziyaret etmeniz mümkündür.

80 BİNDE DEVRİ ALEM PARKI ULAŞIM BİLGİLERİ

Adres: Durunday, Dutlu Cd. No: 139, Pk: 42140 – Meram / Konya

Telefon: (0332) 327 00 61

Hangi otobüs gidiyor? 80 Binde Devri Alem parkına ulaşabilmek için toplu ulaşım araçlarını da kullanabileceğinizi unutmamalısınız. Konya’da toplu ulaşımın oldukça gelişmiş olduğu düşünüldüğünde burada toplu ulaşım sayesinde hemen her yere ulaşmak mümkündür. Alaaddin Tepesi’nde bulunan duraklardan 74 numaralı otobüse bindiğinizde sizi 80 Binde Devri Alem Parkı’na götürecektir.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-006.jpg

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-007.jpg

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-008.jpg

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-009.jpg

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-002.webp

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-010.jpg

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-003.webp

80-binde-devri-alem-parki-nerede-nasil-gidilir-hangi-otobus-gider-ve-giris-ucreti-ne-kadar-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.