Ahmet Böğet, PANKOBİRLİK Başkan Adaylığından Özkan Taşpınar için feragat etti

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Ahmet Böğet, adaylıktan Özkan Taşpınar adına feragat ettiğini açıkladı.

Ahmet Böğet, PANKOBİRLİK Başkan Adaylığından Özkan Taşpınar için feragat etti

Ahmet Böğet'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Çok değerli üretici ortaklarımız, kıymetli çiftçilerimiz, saygıdeğer Konya kamuoyu; Hepinizin malumu üzere, 27 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Seçimli Genel Kurulunda başkan adayı olacağımı, Çumra ilçemizden ilk açıklayan kişiyim. Adaylığımız süresince; ilkesel, şeffaf ve adil bir duruş sergilemeye çalıştık ve diğer aday arkadaşlarımızın çalışmalarına ve projelerine saygıyla yaklaştık. Kurumlarımız ve üretici ortaklarımız adına kriterlerimiz ve ilkelerimiz belli; “Tüm Türkiye”nin ve hepimizin gurur duyduğu,alın terimiz olan 46 tesisimizde yapılan üretimin ve finans döngüsünün bir gün bile aksamadan devam etmesi, sürdürülebilir büyümenin de sağlam temellerde gerçekleşmesi.” 

Diğer aday arkadaşlarımız ve temsilcileri ile de zaman zaman bir araya gelip, kurumun durumu ve acil çözüm bekleyen konular hakkında birçok kez istişareler yaptık. Yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşmelerde bulunduk ve çözüme giden yol olan seçimde, kurumun selameti ve sürdürülebilirliği açısından birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptık. Oluşturabileceğimiz bir birlikteliğin, kurumlarımızın ve üretici ortaklarımızın faydasına olacağı söylem ve talebimizden başka, şahsım veya bir başkası adına hiçbir talep ve beklenti içinde olmadık. Aday arkadaşlarımız da temsilci arkadaşlar da olumlu ve yapıcı yaklaşımımıza hep şahit olmuştur. Bu sürecin devamında; kooperatifimize başkan adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklayan Sayın Özkan TAŞPINAR ile dün üç saati aşkın bir süre görüşme, istişare toplantısı yapma fırsatı bulduk. Akparti Teşkilatımızdan yönetici arkadaşlarımızın da bulunduğu görüşmemizde; mevcudumuz, mevcut durumumuz, kısa ve uzun vadede yapılması gerekenler hakkında detaylı ve geniş çaplı bir değerlendirme yaptık.

Kurumların mevcut durumunu korumak ve gelecekte herhangi bir sıkıntı yaşamamak için önümüzdeki seçimin son derece önemli olduğu hususunda birleştik. Bu hal ve durum sonrasında, kurumlarımızın selameti ve üretici ortaklarımızın ortak geleceği için; kurumlarımızı layıkıyla yönetme becerisine ve gerekli bilgi-birikime fazlasıyla sahip olduğunu gördüğümüz Sayın Özkan TAŞPINAR adına başkan adaylığımdan feragat etme kararı aldım. Şahsım veya bir başkası adına hiçbir istek ve talepte bulunmadan, güçlü bir yönetim kurulması için üzerimize düşen desteği vereceğimizi de beyan ettim. 
Ekip arkadaşlarımız, bizi destekleyen üretici ortaklarımız ve bazı A Parti'li yöneticilerimiz ile partili büyüklerimizin ‘’birliktelik önerileri’’ doğrultusunda almış olduğumuz bu kararı verirken tek düşündüğümüz; göz nurumuz kurumlarımızı kimin veya nereli birinin yöneteceği değil; yönetsel, siyasal ve ekonomik çözüm anlamında en iyi ve en kapasiteli kim çalışabilir diyerek ‘’her işi ehline veriniz’’ öğreti ve inancımız olmuştur. 

Bu duygu ve düşüncelerle almış olduğumuz bu ortak kararın; tüm Çiftçilerimiz, Konya’mız ve Türkiye’miz için hayırlı olmasını diler, “Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun” düsturu ile çıktığımız bu yolda, bizlere bunca eserle bu gururu yaşatan başkan Recep KONUK ve ekibine de tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aynı başarıların devamını, üretici ortaklarımızın teveccüh göstereceği her arkadaşımız için ayrı ayrı dilerim. Saygılarımla." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.