AID Uluslararası Doktorlar Derneği Konya Şubesinden Gazze’ye yardım çağrısı

AID Uluslararası Doktorlar Derneği Konya Şubesi, Gazze’ye Acil Sağlık Yardımı kampanyası başlattı.

AID Uluslararası Doktorlar Derneği Konya Şubesinden Gazze’ye yardım çağrısı

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Siyonist İsrail devleti 1948 yılından beri rutin olarak devam eden vahşetine 7 Ekim itibariyle bir yenisini eklemiştir. İşgal Devleti, 2 aydır Dünya'da örneği görülmemiş bir barbarlıkla Gazze'ye saldırmaktadır. Hastane, okul, yerleşim yeri ayırt etmeksizin çocukların, kadınların ve yaşlıların üzerine bomba yağdırmaktadır.

Bu vahşi soykırıma en çok maruz kalan yerlerin başında hastaneler gelmektedir. Yaralıların tedavi gördüğü, masum sivillerin sığındığı hastaneler, gözü dönmüş İsrail ordusunun hedefi olmaktadır. Ambulanslar kasten hedef alınmış, yüzlerce sağlık çalışanı görevleri başında şehit edilmişlerdir. Gazze'de şu an işlevini sürdürebilen sağlık kuruluşu neredeyse kalmamıştır. İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de enerji, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliğinden bebekler kuvözlerde oksijensizlikten ölmekte, ameliyatlar telefon ışığı altında anestezi verilmeden yapılmaktadır.

Her gün binlerce ton bombanın düştüğü Gazze'de alt yapı tamamen tahrip olmuştur. Kanalizasyon suları sokaklardan akarken temiz suya ulaşmak her geçen gün zorlaşmaktadır. Atılan fosfor bombalarının kimyasal etkileri, enkaz altında kalan cesetlerin kokmaya başlaması, Hijyen koşullarının olmaması, kirli su tüketimi, yetersiz beslenme ve ilaç yokluğundan kaynaklı salgın hastalık riski her geçen gün artmaktadır.

Bu açı tabloyu görünce kalplerimiz derinden sarsılmakta, vicdanlarımız yaralanmaktadır. İnsanlık olarak bu zulme karşı koyma, yaşanan acılara merhem olma sorumluluğunu her zamankinden daha fazla hissediyoruz. Bu sorumluluğumuzun gereği olarak; sağlık sisteminin durma noktasına geldiği Gazze için, AID ULUSLARARASI DOKTORLAR DERNEĞİ Konya Şubesi olarak" GAZZE ACİL SAĞLIK YARDIMI" kampanyasını başlatıyoruz. Toplanan yardımlarla hastanelerin ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve hastane araç gereçlerini tedarik edip Gazze'li kardeşlerimize ulaştıracağız.

Bu kampanyaya destek olunca sadece maddi yardım yapmış olmayacağız, aynı zamanda yaraları saracak, kalpleri iyileştirecek ve umudu yeniden canlandırmış olacağız. Gazze'li kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu, onları yalnız bırakmadığımızı göstermiş olacağız. Yardım olarak göndereceğimiz her kuruş, vereceğimiz her destek; mazlumun ezilmediği, zalimin zulmünü hoyratça yapamadığı daha adil bir Dünya'nın inşa edilmesine katkı sunacaktır.

Buradan Tüm Halkımıza sesleniyoruz;

Onlar öldürmek için saldırdıkça biz yaşatmak için gayret gösterelim. Bu kural tanımaz Siyonist vahşete ve soykırıma duyarsız kalmayalım. Rabbimizin bizlere bahşettiği tüm nimetlerin şükrü olarak, gelin bir günlük gelirimizi Gazze'de sağlık şartlarının iyileşmesi için bağışlayalım. Kardeşlerimize ilaç ve tıbbi malzeme ulaştırılmasına katkıda bulunalım.

GAZZEYE İLAÇ OLALIM, DEVA OLALIM !!!”

aid-uluslararasi-doktorlar-dernegi-konya-subesinden-gazzeye-yardim-cagrisi.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.