AK Parti Konya listesine giren Burhanettin Sevencan kimdir?

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde AK Parti Milletvekili aday listesi belli oldu. Listeye 11. sıradan giren isim Burhanettin Sevencan oldu. Peki Burhanettin Sevencan kimdir?

AK Parti Konya listesine giren Burhanettin Sevencan kimdir?

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde AK Parti Milletvekili aday listesi belli oldu.

Liste şu isimlerden oluştu:

1- Tahir Akyürek

2- Orhan Erdem 

3- Selman Özboyacı

4- Meryem Göka

5- Abdullah Ağralı

6- Mehmet Baykan

7- Ziya Altunyaldız

8- Latif Selvi

9- Mustafa Hakan Özer

10- Faruk Özçelik, 

11- Burhanettin Sevencan

12- Saadet Armağan Güleç Korumaz

13- Ercan Uslu  

14- Hümeyra Saçkesen

15- Muhammed Zeren

BURHANETTİN SEVENCAN KİMDİR?

Listeye 11. sıradan giren isim; Burhanettin Sevencan oldu. Peki Burhanettin Sevencan kimdir? İşte cevabı: 

1983 Yılında Konya ili Ereğli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da lise öğrenimini Ankara Muradiye Kolejinde tamamladı. 2005 Yılında Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2005 yılında Marka ve Patent vekilliği sınavında başarılı olmuş ve Marka ve Patent vekilliği belgesini almıştır. 2007 – 2008 yılları arasında Wisconsin ESL Institute Madison da İngilizce Dil Eğitim Programına katılmıştır. 2008 yılından itibaren Ankara Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmakta olup halen Adalet ve Kalkınma Partisi Hukuk Müşaviri olarak görev yapmaktadır. Ankara Barosu seçimlerinde Baroda Birlik Grubu Seçim Heyeti Başkanlığı yapmış ve aktif olarak seçim çalışmalarında bulunmuştur.

Ankara Barosu tarafından verilen Adli Yardım Sertifikası’na sahiptir.  2017 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca 2017 yılından itibaren Arabulucu vasfına haiz olup, hukuk uyuşmazlıklarında arabulucu görevi üstlenmektedir. Kendisi, “Sivil Toplum Hareketi Derneği” (STH) kurucu Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Yönetim Kurulu üyeliği görevi yürütmektedir. Hukuk ve Değişim Derneği kurucu üyesi olup Danışma Kurulunda görev yapmış ve hali hazırda Proje ve Rehberlik Birim Başkanı olarak Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir. Avukat ve Arabulucu olan Burhanettin Sevencan’ın yabancı dili İngilizce olup, evlidir. 

ak-parti-konya-listesine-giren-burhanettin-sevencan-kimdir.png

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.