AK Parti Konya Milletvekili Etyemez: Tarımda büyük başarılara imza attık

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli’de çiftçilerle buluştu. Etyemez, “Çiftçilerimizin emeği ve devletimizin desteğiyle tarımda büyük başarılara imza attık.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Etyemez: Tarımda büyük başarılara imza attık

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi ve kampanya dönemine başlayan şeker fabrikasında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Halil Etyemez, “Tarım, ülke ekonomisi ve sosyal yapıda en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Çiftçilerimizin emeği ve devletimizin desteği ile tarımda büyük başarılara imza attık. Ülke olarak tarımsal hasılada Avrupa’da lideriz. Tarımın başkenti Konya’mız da ülkemizde birinci sıradadır. Üretime emek ve gönül veren tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez teşkilat çalışmaları kapsamında Ereğli ilçesinde bir dizi temaslarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, beraberindeki AK Parti Ereğli ilçe başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde düzenlenen toplantıda çiftçilerle bir araya geldi. Toplantıda ekimden hasada, tohumdan satışa, etten süte her alanda çiftçilerin talepleri ve yapılması istenilen çalışmalar masaya yatırıldı. Milletvekili Etyemez, çiftçilerin taleplerini tek tek not aldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunun Halil Etyemez, tarımın önemine değindi. Tarımın, ülke ekonomisi ve sosyal yapıda en önemli sektörlerin başında geldiğini vurgulayan Etyemez, stratejik bir öneme sahip olan tarımın ülkelerin kalkınmasına, milli gelirine, halk sağlığına ve ekonomisine önemli katkılar sağladığının altını çizdi.

konya-milletvekili-halil-etyemez-ereglide-ciftcilerle-bulustu.jpg

TÜRKİYE VE KONYA TARIMINDA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIK

Türkiye ve Konya tarımıyla ilgili veriler paylaşan Etyemez, Türkiye’nin 2002’de 37 milyar lira olan tarımsal gayri safi yurtiçi hasılasını 407 milyar liraya çıkararak Avrupa’da lider, dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer aldığını söyledi. Etyemez, “Çiftçilerimizin emeği, devletimizin desteği ile tarımda büyük başarılara imza attık. Tarımsal ihracatımızı 3,7 Milyar dolardan 2021’de 25 milyar dolara çıkarttık. Ülkemiz, küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığında Avrupa’da birinci sırada yer alıyor. 2002’de 1,8 Milyar lira olan tarımsal destek miktarını bu yıl 29 milyara çıkarttık. Son 20 yılda çiftçilerimize 183 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Son 19 yılda sulama alanına toplam 447 milyar liralık yatırım yaptık ve 9 bin 189 tesisi hizmete aldık. Konya’mız ise her zaman dediğim gibi tarımın başkentidir. Çünkü Konya’mız 32 milyar 788 milyon 633 bin TL tarımsal üretim değeri ile ülkemizde birincidir. Konya’mız, buğday, arpa, şeker pancarı, havuç, dane mısır, yonca, macar fiği, lale gibi 14 üründe birinci sırada yer almaktadır. Konya’mız 950 binin üzerinde büyükbaş hayvan varlığıyla ülkemizde birinci, 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan varlığıyla ikinci, 10 milyona yakın kanatlı hayvan varlığıyla üçüncü sıradadır. Bitti mi, hayır. Konya’mız tohum, kırmızı et, süt üretiminde de liderdir. Bizler de her zaman üretimin ve çiftçimizin yanındayız. Son 20 yılda Konyalı çiftçilerimize yatırımlarla birlikte 57.3 milyar lira tarımsal destek sağladık. Sulama alanında 19 milyar 137 milyon 272 bin lira yatırım yaparak 301 tesisi hizmete aldık. Ereğli ilçemizde ise çiftçilerimize yatırım ve destekler için ödenen miktar yaklaşık 1 Milyar 275 milyon liradır. Üretime emek ve gönül veren tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

konya-milletvekili-halil-etyemez-ereglide-ciftcilerle-bulustu-001.jpg

EREĞLİ ŞEKER FABRİKASI ŞEKER ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Milletvekili Halil Etyemez, toplantının ardından pancar alım kampanyasını başlatan Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Fabrika Müdürü Yıldıray Özbay’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Etyemez, çalışanlara kolaylık, pancar üreticilerine bereketli bir sezon geçirmelerini diledi. Konya’nın şeker pancarı üretiminde ilk sırada olduğuna dikkat çeken Etyemez, geçtiğimiz yıl 76 bin 846 hektar alanda 5 milyon 734 bin 306 ton şeker pancarı üretimi yapıldığını belirtti. Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası’nın şeker üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Etyemez, “Fabrikada günlük ortalama 8.500 ton pancar işlenecek ve kampanya yaklaşık 127 gün devam edecek. Bu kampanya döneminde fabrika ekim sahalarından tesellüm edilen 1 milyon 80 bin ton civarında pancar işlenecek. Yaklaşık 155 bin ton şeker ile yan ürün olarak 48 bin ton melas, 323 bin ton yaş pancar posası üretimi gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

Etyemez, fabrikadaki incelemelerinden sonra Ereğli Şeker Nakliye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Kemal Taşkıran, kooperatif yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Şeker pancarı taşıyan nakliyecilerin taleplerini dinledi.

konya-milletvekili-halil-etyemez-ereglide-ciftcilerle-bulustu-002.jpg

konya-milletvekili-halil-etyemez-ereglide-ciftcilerle-bulustu-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.