Akören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi MEVKA'dan destek almaya hak kazandı

Akören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan simülatörlü kaynakçılık eğitimi projesi MEVKA tarafından kabul edildi. İlçe tarihinde bir ilk olan projenin sözleşmesi imzalandı.

Akören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi MEVKA'dan destek almaya hak kazandı

Konya'nın Akören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 2020 yılı Mali Destek Programı Kaynak Verimliliğinin Geliştirilmesi önceliği kapsamında başvurusu yapılan "İleri Teknoloji ile Kaynakçı Yetiştiriyoruz" projesi destek almaya hak kazandı. 

akoren-ilce-milli-egitim-mudurlugunun-projesi-mevkadan-destek-almaya-hak-kazandi1.jpg

Projenin sözleşmesi MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ile Akören ilçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Bozdağ tarafından imzalandı. Projenin ilçe tarihinde bir ilk olduğu öğrenildi. 

akoren-ilce-milli-egitim-mudurlugunun-projesi-mevkadan-destek-almaya-hak-kazandi2.jpg

Protokolü imzalanan proje ile kaynak simülatörü alınarak öğrencilere yenilikçi eğitim modelleri arasında bulunan simülasyon teknolojisinden yararlanarak eğitimler verilecek. Sanayinin ihtiyacı olan nitelikli kaynakçı yetiştirilmesi ve simülasyon tabanlı teknolojik eğitimler sayesinde kaynak öğreniminde meydana gelebilecek kazaların ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda mesleki eğitimler yanında 17 öğrenciye Teknolojik Girişimcilik Eğitimi, 20 öğretmene de Dijital Dönüşüm Eğitimi verilecek. Proje kapsamında eğitimlerden faydalanan 2 gencin de istihdam edilmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.