Alper Gezeravcı, uzaydan Konya’daki öğrencilerle görüşecek

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, yarın uzaydan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüşecek. Gezeravcı daha sonra Konya dahil birçok ilde video konferans aracılığıyla öğrencilerle görüşme yapacak.

Alper Gezeravcı, uzaydan Konya’daki öğrencilerle görüşecek

Uzaya gönderilen Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın çalışmaları sürüyor. Gezeravcı, yarın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüşecek. Gezeravcı, ardından Konya dahil birçok ilde ortaokul ve lise öğrencileriyle de canlı bağlantılar kuracak.

VİDEO KONFERANS İLE BAĞLANTI YAPILACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) yapacağı görüşmelerin detayları belli oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yarın Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) Alper Gezeravcı ile video konferans aracılığıyla görüşecek. Programa TEKNOFEST yarışmacıları ile girişimciler de katılacak.

alper-gezeravci-uzaydan-konyadaki-ogrencilerle-gorusecek-001.jpg

KONYA’DAKİ ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞECEK

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı, öğrenci, akademisyen ve gazetecilerle de görüşmeler yapacak. Gezeravcı, Samsun, Hatay, Diyarbakır, Kocaeli, Konya, Balıkesir gibi illerde öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencileriyle de canlı bağlantılar kuracak.

Gezeravcı'nın ISS'den döneceği tarihe kadar İstanbul-Taksim ve Ankara-Kızılay'da kurulan planetaryumlar açık olacak. Planetaryumlarda, Türkiye'nin uzay misyonu anlatılacak, film gösterimleri yapılacak.

Türkiye'nin dört bir yanındaki bilim merkezleri de ara tatil döneminde öğrenci ve gençler tarafından ziyaret edilebilecek.

alper-gezeravci-uzaydan-konyadaki-ogrencilerle-gorusecek-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.