Ankara’da 4 gün boyunca Konya rüzgarı esecek

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent Ankara’da düzenlenen Konyalılar Günü’nün açılışı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımıyla yapıldı. Etkinlik, 4 gün sürecek.

Ankara’da 4 gün boyunca Konya rüzgarı esecek

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliğe, Konyalı Bakanlar Murat Kurum ve Fahrettin Koca'nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Murat Kurum, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, geçen yıl açılışı yapılan Başkent Millet Bahçesi üzerine konuştu.

Bakan Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Ankaramıza, Ankaralı kardeşlerimize hediye ettiği Millet Bahçesi'nde gençlerimiz bir taraftan burada parklarda oynayacak. Burada anneleriyle, babalarıyla vakit geçirecek. 4 gün boyunca burada gençlerimiz yapılan etkinliklerden konserlerden istifade edecek. Açıldığı günden beri yoğun bir ilgiyle alakayla karşılaştık" dedi.

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-001.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Konya'da bakkal işleten babasının yanında geçirdiği yılları anlattı.

Bakan Koca, sağlıkçılarla ilgili gündemde olan yeni yasal düzenlemeye ilişkin, "Meclis'te dün komisyona geçti. Yarın Plan Bütçe Komisyonu'ndan inşallah geçmiş olacak. Meclis'in iradesiyle salı günü inşallah Genel Kurul'dan geçmiş olacak. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Mesleğimizin saygınlığını, özellikle pandemide kazandığımız saygınlığı lütfen kaybetmeyelim ve buna fırsat vermemeliyiz" dedi.

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek.jpg

BBP Genel Başkanı Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile diğer protokol üyeleri de birer selamlama konuşması yaptıktan sonra açılış kurdelesi kesilerek, Konya Günleri etkinliği başlatıldı.

Açılış programında aşık atışması ve halk oyunları gösterisi de sunuldu.

Bakanlar Kurum ve Koca ile diğer protokol üyeleri, Konya Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ilçe belediyeleri, kamu kuruluşları, gıda sektöründen Konyalı esnaf, sanayi firmaları, üniversite, odalar birliğinin yer aldığı stantları gezerek, yöresel lezzetleri tattı, stantlardaki ürünler hakkında bilgi aldı.

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-002.jpeg

BAŞKENTTEKİ "KONYA GÜNLERİ"NE VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERDİ

Konya'nın ilçeleri ile kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı Konya Günleri, ilk gününde Başkentteki vatandaşlardan ilgi gördü.

Başkent Millet Bahçesi'nde açılışı yapılan Konya Günleri'nde Konya Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ilçe belediyeleri, kamu kuruluşları, gıda sektöründen Konyalı esnaflar, sanayi firmaları, 4 üniversite, 5 odalar birliği olmak üzere toplam 90 sektör temsilcisi stant açtı.

Karatay Belediyesi lavantalı dondurma, Ereğli Belediyesi şalgam suyu, beyaz kiraz reçeli ve el yapımı gofret, Seydişehir Belediyesi leblebi olmak üzere her belediye yöresine özgü lezzetlerin tanıtımlarını yaptı.

Konyalı esnaflar da "etli ekmek" ve "düğün pilavı" gibi yemeklerin satışını gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında gençler ve çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için sahne gösterileri yapıldı, gençler için de çeşitli spor aktivite alanları ve konser alanları kuruldu.

Konya Günleri, 9-12 Haziran 11.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-002.jpg

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-003.jpg

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-004.jpg

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-005.jpg

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-006.jpg

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-007.jpg

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-008.jpg

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-009.jpg

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-001.jpeg

ankarada-4-gun-boyunca-konya-ruzgari-esecek-003.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.