ASAL araştırmasında CHP’ye Konya darbesi

“Bu sefer Konya’yı bile alacağız” diyen CHP’lilere gereken cevap verilmişti. ASAL’ın son araştırması, zor günler geçiren CHP’de yeni bir soğuk duş etkisi yaptı. ASAL, Konya halkına yerel seçimde hangi partiye oy vereceğini sordu. İşte çıkan sonuç.

ASAL araştırmasında CHP’ye Konya darbesi

Yerel seçimlere doğru partilerin aday belirleme çalışmalarına başlaması beklenirken, anket şirketleri de halkın nabzını tutmaya başladı.

ASAL KONYALILARA SORDU: HANGİ PARTİYE OY VERECEKSİNİZ?

ASAL Araştırma, Konya'da vatandaşa "Hangi partiye oy vereceksiniz?" sorusunu sordu. Katılımcıların yüzde 55,9'u AK Parti, yüzde 12,5'i ise CHP yanıtını verdi.

BİNDEN FAZLA KONYALIYA SORULDU

ASAL Araştırma Şirketi, "Konya Büyükşehir Belediyesi Yerel Seçimler Seçmen Eğilimleri Araştırması"nı yayımladı. 13-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Konya'nın 7 ilçesinde 18 yaş ve üzeri 1.246 kişiyle CATI (Bilgisayar destekli telefonla anket) yöntemiyle gerçekleştirilen ankette seçmenlere, "2024 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oyunuzu vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

AK PARTİ AÇIK ARA BİRİNCİ

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra katılımcıların yüzde 55,9'u AK Parti, yüzde 12,5'i ise CHP cevabını verdi.

asal-arastirmasinda-chpye-konya-darbesi-001.jpg

Oy oranlarının dağılımı şöyle oldu:

AK Parti: % 55,9

CHP: % 12,5

MHP: % 11,3

İYİ Parti: % 7,8

HDP/YSP: % 4,2

Yeniden Refah Partisi: % 3,9

Diğer Parti: % 4,4

asal-arastirmasinda-chpye-konya-darbesi-002.jpg

CHP’YE BİR KAPAK DAHA

"Bu sefer Konya'yı bile alacağız." ifadelerini kullanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a Konyalılar bir kez daha kapak türünde cevap verdi.

asal-arastirmasinda-chpye-konya-darbesi.jpg

“KONYALILAR HER DÖNEM OLDUĞU GİBİ BU SEÇİMDE DE GEREKENİ YAPACAKTIR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz hafta düzenlenen basın toplantısında, sorular üzerine CHP’lilerin açıklamasına ilişkin olarak, “Konya her zaman tercihi nereye yapacağını göstermiştir. Son seçim sonuçlarında bu açıkça görülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 73 destek veren bir şehirden bahsediyoruz. Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını yürüten ve tüm Türkiye’de Konya modeli belediyeciliği perçinlemiş bir belediye hizmetinden bahsediyoruz. Zannediyorum gündemi değiştirme çabası. Biz işimizin başındayız. Konyalılar her dönem olduğu gibi bu seçimde de gerekeni yapacaktır. En güzel cevap sandıkça çıkar.” ifadelerini kullanmıştı.

asal-arastirmasinda-chpye-konya-darbesi.jpeg

“BU İŞLER NASİP”

Başkan Altay, “Yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna ise “Bu işler nasip. 15 yıldır bu şehre hizmet ediyoruz. Görev verildiği sürece en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Partimizin bir sistemi var. Onun içerisinde en güzel sonuç çıkacaktır. Ben Konya ve Konyalılara hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum.” cevabını vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.