Asrın felaketinde 172 yakınını kaybetti, Konya ona yuva oldu
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde Yusuf Şahin, eşi ve 3 çocuğuyla enkaz altından kurtuldu. 172 yakınını felakette kaybedince kimsesi kalmayan aileye Konya kucak açtı.
Yaşadıkları büyük felaketten sonra Konya’ya gelip işe giren Yusuf Şahin, ailesiyle burada yeni bir yuva kurdu.
Konya’da kendilerini evlerinde hissettiğini belirten Şahin, “Allah devletimizden razı olsun. Hiçbir eksiğimiz yok. Devletimiz bize hem annelik hem babalık hem de kardeşlik yapıyor. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.
6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan Yusuf Şahin, eşi ve 3 çocuğu ile birlikte yıkılan binadan sağ olarak kurtarıldı. Ancak yakınları Yusuf Şahin ve ailesi kadar şanslı olamadı. Şahin, aralarında amca, dayı, kuzen gibi 172 yakınını toprağa verdi.
Konya Valiliği koordinasyonunda Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları, depremin ilk gününden itibaren Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için canla başla mücadele etti.
Yusuf Şahin’de eşi ve 3 çocuğu ile birlikte depremden sonra Konya’ya gelerek yurda yerleştirildi.

KENDİMİZE BURADA YENİ BİR HAYAT KURDUK
Bir fabrikada şoför olarak işe giren Yusuf Şahin, kendilerine yeni bir hayat kurduklarını belirterek, “Devletimiz ilk günden beri bizim yanımızdaydı. Çok şükür hiçbir eksiğimiz yok.
Devletimiz bize hem annelik hem babalık hem de kardeşlik yapıyor. Konya da bize kucak açtı. Kendimizi hiç yabancı hissetmiyoruz. Eşim de ve çocuklarım da burada oldukça mutlu.
Valimizden, AFAD müdürümüze, emniyet müdürümüzden, jandarmamıza kadar herkese çok teşekkür ediyoruz. Bize yalnız olmadığımızı hissettirdiler” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.