Astronot Alper Gezeravcı’dan Konya Bilim Merkezi’ne övgü

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay yolculuğunun ardından Gençlik Buluşmaları kapsamında Konya'ya gelmişti. Konya Bilim Merkezi’nden övgüyle bahseden Gezeravcı, “Bütün araştırma imkanlarını bünyesinde barındıran harika bir merkez" dedi.

Astronot Alper Gezeravcı’dan Konya Bilim Merkezi’ne övgü

Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün geçirerek çeşitli deneyler yapan Alper Gezeravcı, görevini tamamlayıp dünyaya döndükten sonra ilk gençlik söyleşisini, Konya Bilim Merkezi’nde yaptı.

Gezeravcı’nın, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezi Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirdiği söyleşiye Konyalı çocuklar ve gençler büyük ilgi gösterdi.

Söyleşi esnasında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği günlerden bahsederek uzay deneyimlerini paylaşan Gezeravcı, kendisini heyecanla dinleyen öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

astronot-alper-gezeravcidan-konya-bilim-merkezine-ovgu-001.jpg

GEZERAVCI'DAN KONYA PAYLAŞIMI

Astronot Gezeravcı, sosyal medya hesabından Konya’daki temaslarına ilişkin görüntüleri de paylaştı. Uzaya adım atma hayali kuran gençlere, kendi başarı hikayelerini yazmaları tavsiyesinde bulundu.

“KONYA BİLİM MERKEZİ HARİKA BİR MERKEZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Alper Gezeravcı’nın Konya Bilim Merkezi’ne ilişkin görüşlerini sosyal medya hesabından duyurdu.

Konya Bilim Merkezi’yle ilgili övgü dolu sözler sarf eden Gezeravcı, “Uzay misyonunun ardından bu ilk buluşmaydı. Çok anlamlı ve özeldi bizler için. Konya gibi güzel bir şehrimizde olması da çok manidardı. Memleketimizin her tarafından kardeşlerimize kapılarını açmış, bilimle ilgili her türlü merak ettiklerini cevaplayacak ve ülkemizin ikinci dalyaya adım attığı yeni Türkiye Yüzyılı’nda hedeflediği yollara imkan tanıyacak oraya gidişe vesile olacak bütün araştırma imkanlarını bünyesinde barındıran harika bir merkez." dedi.

astronot-alper-gezeravcidan-konya-bilim-merkezine-ovgu.jpg

Görüntülerde söyleşiye katılan ve Gezeravcı’ya soru sorma fırsatı bulan öğrencilerle yapılan röportajlar da yer aldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.