Avukat ücretini az bulup sistemi kapatan Konya Barosuna soruşturma

Konya dahil 65 baro, CMK ücretlerinin düşük olduğu gerekçesiyle ‘Otomatik Atama Sistemi’ni kapattı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya Barosu hakkında soruşturma başlattı. Kente gelen TBB Başkanı Erinç Sağkan, soruşturmaya tepki gösterdi.

Avukat ücretini az bulup sistemi kapatan Konya Barosuna soruşturma

Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince şüpheliye ve sanığın kendisini savunacak avukatı olmadığında baro, avukat görevlendiriyor.

KONYA BAROSU’NA SORUŞTURMA

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya dahil 65 baro, görevlendirilen avukatlara ödenen ücretin düşük olduğu gerekçesiyle bu duruma tepki göstermek için geçtiğimiz yıl aralık ayında bir gün, otomasyon ortamındaki sistemi kapatıp, avukat görevlendirmesi yapmadı.

Sistemi kapatan barolardan biri olan Konya Barosu hakkında da Konya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

TBB BAŞKANI SAĞKAN’DAN SORUŞTURMAYA TEPKİ

Konya'ya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Konya Barosu önünde basın açıklaması yaptı.

CMK ücretlerinin insanlık onuruna yaraşır olmadığını ifade eden Erinç Sağkan, "Geçtiğimiz günlerde birçok baromuz CMK ücretlerinin insan onuruna yakışır olmadığı, angarya düzeyde kaldığı gerekçesiyle, anayasada olan demokratik hakların kullanımına gidilmiştir. Bu kapsamda yapılan bu demokratik hak kullanımı sadece avukatlar için kullanılmış bir hak değildir. Mesleğin onurunu her türlü organa karşı korumak, harekete geçmek zorunda kaldığında da bunu bir görev olarak yerine getirmek avukatlık kanunu gereğince baro başkanlarına görev ve sorumluluk olarak yüklenmiştir'' ifadelerini kullandı.

avukat-ucretini-az-bulup-sistemi-kapatan-konya-barosuna-sorusturma.jpg

Baroların demokratik haklarını kullandığını belirten Sağkan, ''400 liraya soruşturma hizmetinin yürütülmesinin insani ve vicdani tarafı yoktur. Baromuzun yaptığı tek şey, meslektaşlarımızın onurunu korumaktır. Bu da kanunen kendisine verilmiş bir görevdir. CMK ücretleri mesleğin onuruna yakışır seviyeye gelinceye kadar, kamu hizmeti boyutu sebebiyle vergiden tamamen muaf tutuluncaya kadar, bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Ne bir soruşturma ne de başka bir baskının bizi yıldırmasına müsaade etmeyiz, biat etmeyiz, itaat etmeyiz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.