Baba ve oğlunun arabalarını yakmışlardı! Konya’daki olayda tahliye kararı

Konya’da baba ve oğlunun arabalarını yaktıkları iddiasıyla yargılanan kadın ile yeğeni hakkında bugün karar çıktı. Aliye A’yı hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, yeğeni hakkında tahliye kararı verdi.

Baba ve oğlunun arabalarını yakmışlardı! Konya’daki olayda tahliye kararı

14 Haziran’da Konya’nın Meram İlçesi Bahçeşehir Mahallesinde yaşanan olayda; Yaşar Soycan ve oğluna ait 2 otomobil yanmıştı.

Yangının kundaklama sonucu çıktığını iddia eden Soycan, polise şüphelendiği Aliye A’nın ismini vermiş, soruşturma sonunda kadın ve yeğeni H.A. gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

İDDİANAMEDEN

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; “Müştekiler ve şüphelinin beyanlarına göre net olarak belirlenemeyen bir meseleden dolayı müşteki Yaşar Soycan ve şüpheli Aliye A. arasında husumet oluştuğu, bu husumet sebebiyle şüpheli Aliye A. ile müşteki Yaşar Soycan'ın eşi Emine Soycan arasında görüşmenin gerçekleştiği, bu görüşmede şüpheli Aliye A'nın müşteki Yaşar Soycan'ı gıyabında tehdit ettiği, yine bu husumet sebebiyle şüphelinin yaşı sebebiyle ayrı soruşturma yapılan H. A. ile birlikte gece vakti bir saatte müştekilere ait araçlara yanıcı madde dökmek suretiyle yaktıkları araçlarda ağır hasarın oluştuğu, Aliye A’nın ilk savunmasında suçlamayı kabul etmediği ancak ek beyanında olayı oluş şekli ile anlatıp yakma olayını kabul ettiği” ifade edildi.

2024/08/15/konyada-baba-ogulun-arabalarini-yakan-kadin-ve-yegeni-hakim-karsisinda-002.jpg

BİRİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Sanıklar Aliye A. ve yeğeni H.A. bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, Aliye A’ya mala zarar verme suçundan 4 yıl 8 ay, tehdit suçundan da 9 ay hapis cezası verdi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına veren mahkeme, 3 yıl hapse mahkum ettiği H.A. isimli sanığı ise tahliye etti.

2024/08/15/konyada-baba-ogulun-arabalarini-yakan-kadin-ve-yegeni-hakim-karsisinda.jpg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.