Baharın müjdecisi leyleklere Konya’da kar sürprizi

Baharın müjdecisi leylekler, Konya Beyşehir'e gelmeye başladı. Leylekler Tepesi’ndeki yuvalarına yerleşen leylekleri kar karşıladı. Fatih Uyanık, "Bahar çiçekleriyle birlikte leylekleri fotoğraflıyorduk. Sonra kar başladı, güzel bir sürpriz oldu” dedi.

Baharın müjdecisi leyleklere Konya’da kar sürprizi

İlkbaharın habercisi leylekler, mart ayı itibarıyla Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Adaköy mahallesi Leylekler Tepesindeki yuvalarına gelmeye başladı.

LEYLEKLERİ HAFİF KAR YAĞIŞI KARŞILADI

Hafif kar yağışı ile karşılaşan leylekler, ardıç ağaçlarındaki yuvalarında yavrulama dönemi için hazırlık yaptı.

Leyleklerin gelmesiyle birlikte fotoğraf severler de bölgeye akın etti. Fotoğrafçılar leylekleri görüntüleyebilmek için uzun süre mesai yaptı.

baharin-mujdecisi-leyleklere-konyada-kar-surprizi.jpg

Mahallesi sakini Ali Cansu, “Leyleklerin gelmesiyle birlikte biz yaz aylarının geldiğini biliriz. İlk etapta 3 veya 5 tane leylek geliyor. Daha sonra devamı bölgeye ulaşıp yuvalarına yerleşiyor” dedi.

baharin-mujdecisi-leyleklere-konyada-kar-surprizi-001.jpg

Fotoğrafçı Bahattin Uyanık ise “Leylekler Tepesi’ne geldik. Leylekleri fotoğraflamak istiyoruz. Geldiğimizde ağaçlar çiçek açmış, güzel bir manzara bizi bekliyordu. Leylekler yuvalarını bulmuşlardı. Bahar çiçekleriyle birlikte leyleklerin fotoğraflarını çekiyorduk. Sonra kar başladı. Bu bize ve leyleklere güzel bir sürpriz oldu” diye konuştu.

baharin-mujdecisi-leyleklere-konyada-kar-surprizi-002.jpg

Mahalle Muhtarı Ahmet Şanal da şunları söyledi:

“Leylekler bizim simgemizdir. Seviniriz biz leylekler geldiğinde. Bize baharın müjdecisi bu leylekler. Her sene aynı zamanda gelirler. Leylekler vaktini hiç şaşırmaz. Gitmeleri de gelmeleri de aynıdır.”

baharin-mujdecisi-leyleklere-konyada-kar-surprizi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.