Bakan Göktaş, Konya’nın DOSD’unu açacak

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen DOSD Meram, yeni eğitim öğretime hazır. Dev tesisin açılışını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yapacak.

Bakan Göktaş, Konya’nın DOSD’unu açacak

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi hazır hale getirildi.

AÇILIŞINI BAKAN GÖKTAŞ YAPACAK

DOSD Meram’ın ve eğitim öğretim yılı açılışını yarın (27 Ekim 2023) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yapacak.

DOSD MERAM NEDİR?

DOSD Meram, Down Sendromlu bireylere ve bu kişilerin ailelerine toplum temelli hizmet sunan bir merkezdir.

Meram Belediyesinin öncülüğünde, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlarıyla kurulmuştur.

bakan-goktas-konyanin-dosdunu-acacak.jpg

DOSD MERAM’IN HEDEFLERİ

Zihinsel, duygusal, ruhsal ve iletişimsel becerileri geliştirilen Down Sendromlu bireylerin sosyal hayata entegre edilmesi misyonuyla hareket eden DOSD Meram’ın hedefleri şöyledir:

Down Sendromunda erken tanı konması ve gerekli tedavilerin gerçekleştirilmesi, özel bireylerin sağlık, rehabilitasyon ve iyileştirme gibi ihtiyaçlarının karşılanması, kişilerin ihtiyaçlarına uygun nitelikte, dünyada kabul gören yöntemlerde eğitim imkânlarının sağlanması, spor, hayvancılık ve tarım gibi pek çok farklı alanda Down Sendromlulara alan açarak bu bireylerin doğa ve toplumla kaynaşmalarının sağlanması, toplumun tamamıyla sosyal ve kültürel açıdan kaynaşmayı sağlayan; çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilmesinin temin edilmesi, engellilik algısının ötesine geçerek düşünen, üreten ve toplumla bütünleşen bireylerin ortaya çıkarılması, yüksek düzeyde çağdaş ve disiplinler arası hizmet modelleriyle bu alandaki gelişime öncülük edilmesi; küresel ölçekte dayanışma, araştırma ve uygulama merkezi hâline gelinmesi.

bakan-goktas-konyanin-dosdunu-acacak-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.