Bakan Murat Kurum’dan Konya’ya müjde! Çözüme kavuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın vatandaşı ilgilendiren mülkiyet sorununun, TBMM'de kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla çözüme kavuştuğunu bildirdi.

Bakan Murat Kurum’dan Konya’ya müjde! Çözüme kavuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konya'mızın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın vatandaşımızı ilgilendiren mülkiyet sorunu TBMM'de kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla çözüme kavuştu. Yasada emeği geçen Milletvekillerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, Akşehir Gölü’nün kıyı kenar çizgisini Bakanlık olarak yaptıkları çalışmayla yeniden düzenlediklerini belirterek, “Meclisimizce kanunlaştırılan değişiklikle 782 tapu vatandaşlarımıza teslim edilecek. 482 hazine taşınmazı ecrimisil bedellerinin yarısından 10 yıllığına kullanıcılarına kiralanacak. Vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerini sürdürmelerine destek olurken, Akşehir Gölü'müzün İç Anadolu'nun bereketli topraklarına can suyu sağlaması için tüm koruma tedbirini almaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.