Bakan Varank Konya’da! Akşehir’e il sözü veren Kılıçdaroğlu’na cevap verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün Konya’daydı. Hafta sonu Akşehir’de il yapma sözü veren Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Varank, “Onun gibi çakma Konyalı değilim. Bunlar gerçekten faydasız tartışmalar.” dedi.

Bakan Varank Konya’da! Akşehir’e il sözü veren Kılıçdaroğlu’na cevap verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu Konya’nın Akşehir ilçesindeydi. Büyük Yörük Türkmen Buluşması’nda konuşan Kılıçdaroğlu, Akşehir’i il yapma sözü verdi.

“ÇAKMA KONYALI”

Konya’da Temiz Enerji İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü Tanıtım Töreni'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın gündeminde bu konu vardı.

“Burada mütevazilik yapmayacağım. Ben Kılıçdaroğlu gibi çakma Konyalı değilim.” diyen Bakan Varank, “Bir kere dizini kırıp Konya pilavı yemiş mi, bir Derebucak’ın vadilerinde dolaşmış mı, Huğlu da silahçılarla bir araya gelmiş mi, Konya’ya Teknoloji Endüstri Bölgesini kazandırmış mı? Bunları yapacaksın ondan sonra Konyalıyım diyeceksin. Biz işte bu şehrin Türkiye için ne kadar değerli ve önemli olduğunun farkındayız. Dediğim gibi ben çakma Konya’da değilim. Belediyede sağ olsun bakın altını çiziyorum oy birliği ile bizi hemşeri ilan etti. Dolayısıyla biz bu şehri asli evladı olarak kendimizi görüyoruz.”

“EREĞLİ’SİNDEN BEYŞEHİR’İNDEN SEYDİŞEHİR’İNDEN HEPSİ KONUŞMAYA BAŞLAR”

Şurayı böyle yapacağım burayı böyle yapacağım diyerek siyaset yapamazsınız. Saymaya başlarsanız ben Konya’daki yerel siyaseti de az buçuk biliyorum. Diğer ilçelerimizde Ereğli’sinden Beyşehir’inden Seydişehir’inden hepsi konuşmaya başlar. Onun için bunlar gerçekten faydasız tartışmalar.

“ADAMIN VİZYONU BU KADAR”

Biz gençleri kutupları araştırma yapmaya götürürken Kılıçdaroğlu’nun vizyonu ne? Her muhtarın yanına bir tane üniversite mezunu sekreter atayacakmış. Adamında vizyonu da işte bu kadar.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum