Bakan Yerlikaya’dan Konya dahil 16 ile uyarı

Meteoroloji ve AFAD sonrası Konya’nın da aralarında bulunduğu 16 ilimize sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Salı günü bu illerde aşırı yağış ve fırtına etkili olacak.

Bakan Yerlikaya’dan Konya dahil 16 ile uyarı

Konya’nın da aralarında bulunduğu 16 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Yarın aşırı yağış ve fırtına bekleniyor, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın ardından bir uyarı da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları kaydetti:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 5 Mart 2024 Salı günü için aşırı yağışlar ve kuvvetli fırtına sebebiyle; 2 ilimizde Turuncu Uyarı, 14 ilimizde Sarı Uyarıda bulundu.

Turuncu uyarı verilerin illerimiz; Muğla ve Antalya.

Sarı uyarı verilen illerimiz; Aydın, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Eskişehir, Ankara, Konya ve Karaman.

Aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzlara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.”

bakan-yerlikayadan-konya-dahil-16-ile-uyari.jpeg

AFAD tarafından yapılan açıklamada da söz konusu illerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.