Başkan Altay, “Arkadaş geliyor” diyerek duyurdu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Bilim Tırı, meraklılarını ağırlıyor. Gençleri ve çocukları bilimle buluşan TIR’ının ikincisi yapılıyor. Başkan Altay, “Bilim TIR’ımıza yeni bir arkadaş daha geliyor” diyerek duyurdu, son durumu paylaştı.

Başkan Altay, “Arkadaş geliyor” diyerek duyurdu

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Konya Bilim Merkezi Bilim TIR’ı, öğrencilere bilim sevgisini aşılamayı sürdürüyor.

Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi tarafından taşradaki öğrencilerde bilim merakı uyandırmak amacıyla kurulan Bilim TIR’ı hem eğlendiriyor, hem de öğretiyor.

Birbirinden eğlenceli ve düşündürücü bilim gösterileri ile öğrencilere bilimin eğlenceli yüzünü aktaran Bilim TIR’ı, Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi çalışmaları kapsamında bilim turuna çıkıyor.

İKİNCİSİ YAPILIYOR

Depremden en çok etkilenen illerden olan Hatay’da da faaliyetlerine devam eden Bilim TIR’ı, depremzede çocukların yaralarını sarmış, acılar bir nebzede olsa hafifletilmeye çalışılmıştı.

Bilim TIR’ının ikincisi yapılıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bilim TIR’ımıza yeni bir arkadaş daha geliyor” diyerek duyurdu.

baskan-altay-arkadas-geliyor-diyerek-duyurdu.jpg

SON DURUMU PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabından son durumu paylaşan Başkan Altay, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin TÜBİTAK destekli EN BÜYÜK Bilim Merkezi ve bilim TIR’ımıza yeni bir arkadaş daha geliyor. Her yaştan bilime meraklı hemşehrilerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız için 2. Bilim TIR’ımızı da tamamlamak üzereyiz.”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.