Başkan Altay, Konya Büyükşehir’in borcunu açıkladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, canlı yayında vatandaşların sorularını cevapladı. Altay, belediyenin borcuyla ilgili soruya karşılık, “Büyük yatırımlar yapınca uzun vadeli borçlar var ama merak etmeyin yönetilebilir durumda.” dedi.

Başkan Altay, Konya Büyükşehir’in borcunu açıkladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya canlı yayınında geride bırakmaya hazırlandığımız dönemde yaptıkları yatırımları ve gelecek 5 yıla dair planlamalarını anlattı.

Ulaşım yatırımlarına özel önem veren Altay, vatandaşlardan gelen soruları da tek tek cevapladı.

“BORÇ DURUMUNUZ NASIL, BORÇLU MUSUNUZ?”

Bir vatandaşın “Borç durumunuz nasıl, borçlu musunuz?” sorusuna cevap veren Başkan Altay, “İş yapanın bir miktar borcu olur, ama şunu açık yüreklilikle söyleyelim. Büyükşehirler arasında en borçsuz belediyelerden birisi Konya Büyükşehir Belediyesidir.” dedi.

“MERAK ETMEYİN YÖNETİLEBİLİR DURUMDA”

Bugünlerde kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi kredi notunun B’den B+’ya çevrildiğini ifade eden Altay, “Şu anda Türkiye’deki en yüksek kredi notuna sahip illerden birisiyiz. Büyük altyapı yatırımları yapınca uzun vadeli bir miktar borçlar var, ama merak etmeyin yönetilebilir durumda. Ayrıca şunu söyleyelim, 2019 yılında borcumuzun bütçeye oranı 5 iken şu anda borcumuzun bütçe oranı 1’e düşmüş durumda. Yani dört kat daha azalmış durumda. O konuyu da titizlikle yönetiyoruz.” ifadesini kullandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.