Başkan Altay: Muhtarlar şehir yönetiminde önemli bir rol üstleniyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Muhtarlar Derneği Başkanları ile muhtarlarla buluştu. Başkan Altay, muhtarların şehir yönetiminde önemli bir rol üstlendiklerini belirtti.

Başkan Altay: Muhtarlar şehir yönetiminde önemli bir rol üstleniyor

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle muhtar derneklerinin başkanları Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Ali Eken, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Konya Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Celalettin Doğan ve muhtarlarla görüşen Başkan Altay, 31 ilçede bulunan 1.154 mahalle muhtarıyla bir Konya’nın yarınları için çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Altay, muhtarların şehir yönetiminde önemli bir rol üstlendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Konya Modeli Belediyecilik vizyonumuzla şehrimizi çok daha güçlü ve müreffeh yarınlara taşırken, muhtarlarımız da sahip oldukları deneyim ve çalışma azmi ile bizlere her zaman katkı sağlamaktadır. Muhtarlarımızı şehrimiz için gösterdikleri çaba dolayısıyla tebrik ediyorum. Büyük bir özveri ile çalışan tüm muhtarlarımıza yürekten teşekkür ediyor, vazifelerinde kolaylıklar diliyorum. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum.”

Muhtar derneklerinin başkanları da kendilerine her zaman destek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

HÜYÜK'TE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Hüyük ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Hüyük Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman İlkay Ceylan törende günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.

Törene, Hüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bilir, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları, mahalle muhtarları katıldı.

ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK BIRAKILDI

Konya'nın Yunak ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Yunak Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen törende Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Alphan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törende konuşan dernek başkanı Alphan, muhtarlık müessesesinin önemine değindi.

Törene, Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, daire ve kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

baskan-altay-muhtarlarin-sehir-yonetiminde-onemli-bir-rol-ustleniyor.jpg

MUHTARLARA YEMEK İKRAM EDİLDİ

Konya’nın Karapınar ilçesinde Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık ve beraberindeki muhtarlar Anıt alanı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törende konuşan Sağlık, tüm muhtarların gününü kutlayarak, geçmişte ilçede emeği geçen muhtarlara teşekkür etti.

Programın sona ermesinin ardından Karapınar İlçe Kültür Merkezi'nde Kaymakam Şenol Öztürk ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile muhtarlar bir araya gelerek toplantı yaptı.

Muhtarların vatandaşlarla devlet arasında bilgi akışı sağladığını belirten Öztürk, "Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğu anda ilk olarak başvuracakları kapı muhtarlarımızdır." dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Yaka da muhtarların mahalle veya köylerde devleti temsil ettiğini dile getirerek, "Devlet vatandaşa ulaşmak istediğinde muhtarlara, vatandaş da devlete ulaşmak istediğinde yine muhtarlara müracaatta bulunuyor. Dolayısıyla vatandaş bizleri en yakınındaki devlet temsilcisi ve devlet de kendisine en yakın vatandaş olarak görüyor." diye konuştu.

Daha sonra Karapınar Belediyesi Millet Bahçesi’nde, muhtarlara yemek ikram edildi.

Kaynak:Haber Dairesi / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.